Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ξεκινά η κατάθεση παραστατικών για το κόστος μεταφοράς των επιχειρήσεων

Ανοιχτή θα είναι από αύριο, Πέμπτη 4/10, η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου ώστε να υποδέχεται τα παραστατικά για τη χρηματοδότηση των νησιωτικών επιχειρήσεων που είναι δικαιούχοι του μέτρου.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις των νησιών θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα σχετικά παραστατικά (τιμολόγια κ.ά.), που αποδεικνύουν τα έξοδά τους για τη μεταφορά από και προς το νησί αγαθών και υλικών, για το διάστημα Ιούλιος 2018 – Σεπτέμβρης 2018.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 10/11/2018, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεων, μετά την οριστικοποίηση υποβολής από κάθε επιχείρηση και τον τυπικό έλεγχο από τον ΕΦΕΠΑΕ. Το οικονομικό αντιστάθμισμα του μέτρου, για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, θα υπολογίζεται ξεχωριστά για κάθε παραστατικό πληρωμής μεταφοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας, από τη Δευτέρα 27/8/2018, οπότε άνοιξε η πλατφορμα του ΜΙ και για επιχειρήσεις, μέχρι σήμερα έχουν συνολικά εγγραφεί και έχουν λάβει Μοναδικό Αριθμό Νησιωτικής Επιχείρησης, πάνω από 900 μικρομεσαίες νησιωτικές επιχειρήσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here