13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Φολέγανδρος: Ξεκινά η υλοποίηση του έργου για την κατασκευή εξωτερικών δικτύων ύδρευσης

Share

Τέλος στην αγωνία των κατοίκων της Φολεγάνδρου για την επάρκεια πόσιμου νερού, βάζει η υπογραφή εργολαβικής σύμβασης για το έργο της κατασκευής των εξωτερικών δικτύων ύδρευσης Χώρας-Αγκάλης-Άνω Μεριάς, ύψους 285.268,62 ευρώ, την οποίαν συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Ελευθέριος Βενιός, με τον ανάδοχο του έργου.

Τα “Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλης – Άνω Μεριάς Φολεγάνδρου”,  αποτελούν σημαντικό έργο υποδομής για το νησί. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Οκτώβριο του 2016, εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του με πόρους του ΕΣΠΑ, εντάσσοντάς το στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020” και στη συνέχεια ανέλαβε την ωρίμανση και κατασκευή του, ως φορέας υλοποίησης, μετά από Προγραμματική Σύμβαση που συνήφθη μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Φολεγάνδρου.

Το έργο αποσκοπεί στην κάλυψη των αναγκών ύδρευσης των οικισμών Αγκάλης και Άνω Μεριάς. Η ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης των δύο οικισμών με τους οικισμούς της Χώρας και κατ’ επέκταση και του Καραβοστάση, με κλειστούς αγωγούς συνολικού μήκους 5.317 μέτρων, θα τους δώσει τη δυνατότητα να υδροδοτηθούν από τις δύο υφιστάμενες μονάδες αφαλάτωσης, οι οποίες βρίσκονται στον Καραβοστάση, αποκτώντας έτσι σταθερή ποσότητα και ποιότητα παρεχόμενου νερού, ενώ παράλληλα θα οδηγήσει στην ορθολογική διαχείριση και στη μείωση των απωλειών του δικτύου. Το υπόγειο δίκτυο κλειστών αγωγών ύδρευσης, ξεκινά από την υφιστάμενη δεξαμενή της Χώρας (θέση ελικοδρομίου) και ακολουθώντας τη διαδρομή του οδικού δικτύου προς τον οικισμό της Αγκάλης, τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή του οικισμού και καταλήγει στην υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού της Άνω Μεριάς. Προβλέπεται επίσης η ηλεκτροδότηση του αντλιοστασίου ύδρευσης. Ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός από τις βελτιωμένες υπηρεσίες ύδρευσης είναι 765 άτομα.

Ο ανάδοχος υποχρεούται να περαιώσει το σύνολο των εργασιών της εργολαβίας εντός 12 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 “Αειφορική Ανάπτυξη και Διαχείριση των Πόρων”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη