Βραδιά όπερας την Παρασκευή στο Μέγαρο Γκύζη

Το Φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη συνεχίζεται την Παρασκευή 3 Αυγούστου με την μουσική παράσταση “Trouble in Tahiti”, από την ομάδας όπερας “The Medium Project”.

Η ομάδα όπερας “The Medium Project” είναι μια νέα ομάδα καλλιτεχνών που ιδρύθηκε το 2013 ύστερα από πρωτοβουλία της σκηνοθέτιδος Ράιας Τσακηρίδη. Η πρώτη της παραγωγή, η παρουσίαση του αριστουργήματος του ΤζιανΚάρλο Μενότι “Το Μέντιουμ”, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Το “Trouble in Tahiti” του Leonard Bernstein παρουσιάζει μια ημέρα από τη ζωή ενός ζευγαριού, ομόχρονης με την περίοδο γραφής του, κάπου στις αρχές του 1950. Το κεντρικό ζευγάρι πλαισιώνει ένα φωνητικό τρίο, που, ως χορός, σχολιάζει τη ματαιότητα του “Αμερικάνικου Ονείρου”. Η διαδρομή αυτής της ημέρας κατακερματίζεται σε επτά σκηνές που καθορίζουν τη δράση.

Η δραματουργία του κειμένου ασχολείται με τη βαρύτητα των προσωπικών σχέσεων, το κυνήγι της ευτυχίας και την αδυναμία της ουσιαστικής διαπροσωπικής επικοινωνίας που παρουσιάζονται ως προβληματικές ανεξαρτήτως χρόνου, χώρου, φύλου και καταγωγής. Οι σχέσεις των δύο φύλων και οι συνήθειες της καθημερινότητας εξετάζονται στο μικροσκόπιο.
Η μουσική της εν λόγω όπερας ακολουθεί μια ηχητική γραφή που αγγίζει το κλασικό αμερικάνικο μιούζικαλ της δεκαετίας του 1950 με άμεση, λιτή και καθαρή γραφή υπό τους ήχους της μουσικής jazz.

Συντελεστές:
Ερμηνευτές: Ιρένα Αθανασίου, Μιχάλης Ψύρρας, Αντωνία Δεσπούλη, Άρης Προσπαθόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης
Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος
Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Χορογραφία: Κορίνα Κόκκαλη
Κουστούμια: Παύλος Θανόπουλος

Παρασκευή 3/8 | Ώρα έναρξης: 21:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη, ΔΑΠΠΟΣ, Δήμος Θήρας

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη