Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο Φηροστεφάνι

Ευχαριστούμε τον κ. Λευτέρη Ρούσσο για την παραχώρηση των φωτογραφιών

Στην τελική ευθεία για την αποκατάσταση των ζημιών μπήκε το μονοπάτι στο Φηροστεφάνι, καθώς ξεκίνησαν χθες οι εργασίες αντιμετώπισης της κατάρρευσης που είχε σημειωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων που έπλητταν επί σειρά ημερών το νησί. Η κατάρρευση του μονοπατιού είχε προκαλέσει την αποξήλωση των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης της περιοχής, καθώς και τη διακοπή του ηλεκτροφωτισμού κατά μήκος του μονοπατιού, ενώ το κτήριο που βρίσκεται ακριβώς από πάνω εκκενώθηκε με εντολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θήρας.

Ανάδοχος του έργου για την αντιμετώπιση της κατολίσθησης στο Φηροστεφάνι, προϋπολογισμού 136.400,00€ (με ΦΠΑ 24%), είναι η εταιρεία “Δ. ΠΑΝΑΧΡΑΝΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.”. Επιβλέπουσα μηχανικός εκ μέρους του Δήμου Θήρας είναι η κα Σοφία Δανέζη.

Τόσο η ανάθεση του έργου, όσο και η ανάθεση της μελέτης που είχε προηγηθεί, έγιναν με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα για την αναθέτουσα αρχή, ώστε να εξοικονομείται χρόνος. Όμως το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν οι φορείς αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού σε επείγουσες περιπτώσεις δεν περιλαμβάνει άλλες “παραλείψεις” προς εξοικονόμηση χρόνου, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία μέχρι να ξεκινήσουν τα έργα να διαρκέσει τελικά τέσσερις μήνες.

[adning id="140783"]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη