Για την απουσία λήψης μέτρων για τον πρωτογενή τομέα εγκάλεσε την Κυβέρνηση ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στην οποία συζητείται το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης “Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα”.

“Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα Δωδεκάνησα μια μεγάλη και σημαντική τηλεδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα των νησιών. Η συζήτηση ήταν πράγματι εξαιρετικά αποκαλυπτική καθώς φάνηκε ότι τόσο οι κτηνοτρόφοι, όσο και οι γεωργοί έχουν εξαιρεθεί πλήρως από το έκτακτο επίδομα στήριξης που έδωσε η Κυβέρνηση. Ενώ, μόνο το 50% των αλιέων, παράκτιας αλιείας έχει επιδοτηθεί, δεδομένου ότι πολλοί ΚΑΔ έχουν εξαιρεθεί. Αλλά και από τους επιδοτούμενους ΚΑΔ απουσιάζουν οι περιπτώσεις συνιδιοκτησίας” τόνισε ο κος Σαντορινιός, μεταφέροντας την απόγνωση των παραγωγών και των αλιέων των νησιών.

“Στην περίπτωση των νησιών, και ιδίως στα Δωδεκάνησα, φαίνεται καθαρά το ανύπαρκτο σχέδιο της Κυβέρνησης για σύνδεση του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα. Η κρίση που η πανδημία έφερε στον τουρισμό και στην εστίαση αλλά και η μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων σε αυτούς τους τομείς, έχει οδηγήσει τους παραγωγούς σε οικονομικό αδιέξοδο, με το σύνολο σχεδόν των προϊόντων τους να μένει αδιάθετο. Επιπλέον, η Κυβέρνηση αγνοεί την πρόταση που ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της κρίσης έχει καταθέσει, ώστε τα αδιάθετα προϊόντα να απορροφούνται για τις ανάγκες των κρατικών δομών, όπως νοσοκομεία, στρατόπεδα και με κριτήριο την ανάγκη ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής”, πρόσθεσε κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής.

Ο κος Σαντορινιός σημείωσε επίσης ότι η χώρα χρειάζεται παραγωγική αναδιάρθρωση και η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανέναν σχεδιασμό, ενώ από το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός απουσίαζαν παντελώς οι πολιτικές για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here