Ξημερώματα Κυριακής 28/10 αλλάζει η ώρα

Τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου η ώρα αλλάζει και θα επιστρέψουμε στη χειμερινή (κανονική) ώρα. Έτσι, στην Ελλάδα, στις 4:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00.

Θα υπάρχει περισσότερο φως ημέρας το πρωί και λιγότερο το απόγευμα. Το φως της ημέρας θα συνεχίζει να λιγοστεύει μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2018 (χειμερινό ηλιοστάσιο) οπότε και θα είναι η μεγαλύτερη νύχτα του έτους, στο βόρειο ημισφαίριο. Από τις 22 Δεκεμβρίου η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα γυρίσουμε στη θερινή ώρα.

Ωστόσο, αν μέχρι τον προσεχή Μάρτιο περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να μπει τέλος στην εποχική αλλαγή ώρας και κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ να επιλέξει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή την χειμερινή, η αλλαγή ώρας στις 31 Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα. Οι χώρες που θα επιλέξουν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα, θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019. Όσες επιλέξουν ως μόνιμη τη θερινή, δε θα ξαναλλάξουν.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη