Τέλος στην εποχική αλλαγή ώρας προτείνει η Κομισιόν

Μέχρι το τέλος του προσεχούς Απριλίου κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. θα πρέπει να επιλέξει αν θα διατηρήσει τη θερινή ή τη χειμερινή ώρα, εφόσον μέχρι τον Μάρτιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της Ε.Ε. επικυρώσει το σχέδιο να μπει τέλος στις εποχικές αλλαγές ώρας το 2019, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αν το χρονοδιάγραμμα που προτείνεται από τις Βρυξέλλες γίνει σεβαστό, η αλλαγή ώρας στις 31 Μαρτίου 2019 θα είναι το τελευταίο υποχρεωτικό πέρασμα στη θερινή ώρα. Οι χώρες που θα επιλέξουν να επιστρέψουν μόνιμα στη χειμερινή ώρα, θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να την αλλάξουν μια τελευταία φορά στις 27 Οκτωβρίου 2019, καθώς στη συνέχεια οι εποχικές αλλαγές ώρας δε θα είναι πλέον δυνατές.

Η πρόταση της Επιτροπής βασίζεται κυρίως στο αποτέλεσμα της διαβούλευσης που έγινε φέτος το καλοκαίρι μέσω ίντερνετ, στην οποία υπήρξε ρεκόρ συμμετοχών (4,6 εκατομμύρια άνθρωποι) με το 84% να τάσσεται υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας.

Η υποχρέωση αυτή είχε θεσπιστεί κυρίως για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας. Η εξοικονόμηση όμως που γίνεται είναι περιθωριακή, σύμφωνα με την Κομισιόν, ενώ οι αλλαγές της ώρας επικρίνονται όλο και περισσότερο για αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη