Τρεις προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού κρασιού, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Βασίλης Τσακτσαρλής και η Ιωάννα Βαμβακούρη, ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμπράττουν με έδρα τη Θηρασία όπου δημιούργησαν ένα νέο οινοποιείο με όνομα “Μικρά Θήρα”.

Πρόκειται για το πρώτο οινοποιείο στη Θηρασία, το νησί που έως την μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη του 1600 π.Χ. αποτελούσε κομμάτι της Σαντορίνης. Το όνομά του προήρθε από μια λόγια αναφορά του 10ου αιώνα μ.Χ. στη Θηρασία.

Η ιδέα ξεκίνησε από την ιδιαιτερότητα του νησιού, με την ακατέργαστη, φυσική ομορφιά και το ξεχωριστό μικροκλίμα, που φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά της Σαντορίνης, ενώ ταυτόχρονα έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Στόχος των τριών οινολόγων είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών που εκφράζουν και αναδεικνύουν τον ξεχωριστό αυτόν τόπο.

Ο πρώτος τρύγος έγινε το 2018 και ήδη εμφιαλώθηκαν τα δύο πρώτα κρασιά του κτήματος, που ανήκουν στους οίνους με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Σαντορίνη.

Πρόκειται για το “SANTORINI“, ένα κρασί από 100% Ασύρτικο από σταφύλια της Σαντορίνης και το “TERRASEA”, μια διαφορετική έκφραση της ίδιας ποικιλίας, με σταφύλια που προέρχονται αποκλειστικά από τη Θηρασιά.

Τα κρασιά διατίθενται σε μικρές ποσότητες, σε επιλεγμένα εστιατόρια και κάβες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μπορείτε και να τα παραγγείλετε online από εδώ.

Κλικ για μεγέθυνση

Πίσω από το λογότυπο
Στο λογότυπο του οινοποιείου διακρίνονται τα γράμματα “Μ” και “Θ”, από τα αρχικά των λέξεων “Μικρά Θήρα”. Όπως μάθαμε, το ΜΘ είναι γραμμένο σύμφωνα με το θηραϊκό αλφάβητο του 4ου π.Χ. αιώνα.

Συνάμα όμως το λογότυπο κρύβει και μία έκπληξη ή μάλλον τρεις… Κλικ εδώ για να δείτε!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here