Σαντορίνη: “Λόγια αλησμόνητα και ανεκτίμητα” στην επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων

Οι δράσεις της Σχολής Γονέων που διοργανώνει ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” συνεχίζονται την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου. Θέμα της συνάντησης είναι “Λόγια αλησμόνητα και ανεκτίμητα“, με εισηγητή τον Πρωτοπρεσβύτερο Ματθαίο Χάλαρη, προϊστάμενο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό πρόγραμμα:

“Το περιεχόμενο της ομιλίας προέρχεται από ένα πολύ ωφέλιμο και διδακτικό βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης, το βιβλίο του “Τωβίτ”. Συγκεκριμένα θα γίνει λόγος σχετικά με τις τελευταίες σοφές συμβουλές του Τωβίτ πριν πεθάνει, στο παιδί του Τωβία, όπως: “Να φροντίσει για την ταφή του. Να σέβεται και να τιμά τη μητέρα του και να προσέχει να μην τη στενοχωρεί. Να ζήσει όλη την ζωή του κοντά στον Θεό, να προσέχει να μην αμαρτάνει, να είναι ενάρετος και να μην ακολουθεί τον δρόμο της αδικίας, να δίνει ελεημοσύνη στους φτωχούς και να μην τους αποστρέφεται. Να αποφύγει κάθε παράνομο δεσμό με γυναίκα και να συνάψει δεσμό μόνο με την ευλογία του Θεού”. Ακόμα τον καθοδήγησε “να είναι τίμιος ως εργοδότης, να είναι προσεκτικός σε ό,τι κάνει, να προσέχει το πάθος της μέθης, να μοιράζεται το ψωμί του και τα ρούχα του με όσους το έχουν ανάγκη και να συμπαραστέκεται στις οικογένειες που έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Επίσης, να ακούει με ταπείνωση τις συμβουλές των συνετών ανθρώπων και να μην περιφρονεί τη γνώμη κανενός”.

Τελευταία αλλά σημαντικότερη συμβουλή που του έδωσε, είναι αυτή που αφορούσε τη σχέση του με τον Θεό. Του είπε λοιπόν “να δοξάζει πάντοτε τον Θεό και να ζητάει ταπεινά από Εκείνον να φωτίζει και να καθοδηγεί την ζωή του. Και ολοκλήρωσε τις υποθήκες του με τα εξής λόγια: “μη φοβάσαι, παιδί μου, που μείναμε φτωχοί, θα έχει πολλά πλούτη στη διάθεσή σου, αν σέβεσαι το Θεό, αν μένεις καθαρός από αμαρτίες και αν αγωνίζεσαι να ζεις με τρόπο ευάρεστο στον Θεό.”

Τετάρτη 12/2 | Ώρα 18:00 | Χριστιανική Εστία, Φηρά | Είσοδος δωρεάν

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη