Σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από τον Σύλλογο Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων σεμιναρίων καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, κατά τα οποία εκπαιδεύτηκαν περίπου 150 άτομα, ο Σύλλογος Στήριξης Νοσοκομείου Θήρας ανακοίνωσε τη διοργάνωση δύο νέων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν, με την χορηγία και την αιγίδα του Δήμου Θήρας.

Η πρώτη δράση θα γίνει στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό ΕΠΑΛ στις 18-20/3 και θα αφορά στην εκπαίδευση μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Η εκπαίδευση θα γίνει από την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό “KIDS SAVE LIVES – Τα παιδιά Σώζουν Ζωές”. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση μαθητών σχολικής ηλικίας και εκπαιδευτικών στις θεματικές ενότητες: α) καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση β) Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή γ) Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις δ) Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς – έλεγχος αιμορραγίας.

Η δεύτερη δράση θα γίνει από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) και πρόκειται για σεμινάρια ενηλίκων πάνω στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Τα σεμινάρια μπορούν να τα παρακολουθήσουν είτε άτομα που είχαν εκπαιδευτεί παλιότερα (ως επανάληψη) είτε νέοι εκπαιδευόμενοι. Τα σεμινάρια θα είναι 4ωρα και θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 20-24 Μαρτίου, σε μέρες και ώρες που θα καθοριστούν προσεχώς.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο απαιτείται η υποβολή αίτησης που θα βρείτε εδώ. Αποστολή αιτήσεων στο petinilitsa@gmail.com μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι καθορισμένος (max 150 άτομα) θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 6937315291 κα Λίτσα Πετίνη – Πρόεδρος, 6979228128 και Λαμπρινή Σιγάλα – Αντιπρόεδρος

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη