21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μάσκες παντού και νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

Κ. Μητσοτάκης: Ένας-ένας και όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά

Share

Επισημάνσεις, διαπιστώσεις, αλλά και νέα μέτρα στον δρόμο της άμυνας που πρέπει να ακολουθήσουμε για να βγούμε νικητές και στη νέα φάση της πανδημίας του κορονοϊού που διανύουμε και που είναι σε επιθετική έξαρση, περιλαμβάνει το μήνυμα που απηύθυνε απόψε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες.

Τα δύο νέα μέτρα που εισάγονται και αφορούν σε περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4 στον χάρτη Covid-19, είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί και η καθολική χρήση μάσκας ακόμη δηλαδή και σε ανοιχτούς χώρους και στους χώρους εστίασης κατά την είσοδο. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 24/10.

“Η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Αν δύο πολίτες την φορούν σωστά και ο ένας είναι μολυσμένος, η πιθανότητα μετάδοσης όταν βρεθούν μαζί είναι απειροελάχιστη” επανέλαβε ο κος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, όπως τόνισε, ενισχύονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν και απευθύνεται έκκληση για τον μέγιστο βαθμό ατομικής ευθύνης, καθώς όπως είπε δεν αποτελεί επιλογή του ένα γενικό lockdown.

Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει με το αισιόδοξο μήνυμα ότι “για πρώτη φορά από την αρχή αυτής της περιπέτειας φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική να διαθέτουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο. Και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να το προμηθευτούμε εγκαίρως και να το διαθέσουμε σε όλους, με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα”. Μέχρι τη νίκη της επιστήμης όμως, σημείωσε, “οφείλουμε να κρατήσουμε την ασπίδα της ευθύνης”.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω το μήνυμά του.

Θυμίζουμε ότι στο επίπεδο 4 – αυξημένου κινδύνου ανήκουν οι Π.Ε. Κοζάνης και Καστοριάς.

Στο επίπεδο 3 – αυξημένης επιτήρησης ανήκουν οι παρακάτω Π.Ε.: Ανατολικής Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Β. Τομέα Αθηνών, Δυτικής Αττικής, Δυτ. Τομέα Αθηνών, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Θήρας, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Κέας-Κύθνου, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Λάρισας, Λέσβου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής, Νοτ. Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Πέλλας, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων

Νεότερη δημοσίευση 23/10 – 18:45: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα στις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές

Νεότερη δημοσίευση 23/10 – 19:10: Οι αλλαγές στον χάρτη Covid-19 από τις 26/10

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη