19.1 C
Santorini
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ματαίωση καρναβαλικών εκδηλώσεων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Share

Τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισαν με την ΚΥΑ που υπέγραψαν σήμερα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας εξαιτίας της μετάδοσης του κοροναϊού.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβερνητικής απόφασης που έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, με τη σειρά τους οι Εντεταλμένοι Πολιτισμού Δωδεκανήσου, Κάλλιστος Διακογεωργίου και Κυκλάδων, Στέλιος Μπρίγγος, ανακοίνωσαν τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες στα νησιά των Περιφερειακών Ενοτήτων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Η μη συμμόρφωση με το περιεχόμενο της απόφασης επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κοροναϊού”. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την παράγραφο 6 “όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη”.

Σε άτυπη ενημέρωση, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι “η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κοροναϊού COVID-19 εισηγήθηκε ομόφωνα την αναβολή των οργανώσεων για το Καρναβάλι σε όλη τη χώρα, σε συμφωνία και με την πρακτική άλλων χωρών. Το ίδιο ακριβώς συνέβη στην Βενετία και στη Νίκαια, όπως και σε πολλές πόλεις της Γερμανίας. Η Επιτροπή κατά την εισήγησή της, έθεσε δύο βασικές παραμέτρους:

– Τον αυξημένο συγχρωτισμό σε μαζικές συγκεντρώσεις, με κίνδυνο μετάδοσης και διάχυσης κρουσμάτων.

– Την προστασία του πληθυσμού”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη