Σαντορίνη: Ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της αμπελουργίας – Τα θέματα

Σε πρώτο πλάνο θα βρεθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμπελοκαλλιέργεια στη Σαντορίνη, κατά την ανοικτή συζήτηση που έχουν προγραμματίσει με τους αμπελουργούς όλα τα οινοποιεία του νησιού. Η συνάντηση-συζήτηση θα γίνει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00, στο συνεδριακό κέντρο του οινοποιείου της SantoWines, στον Πύργο.

Ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν για τα πιο σημαντικά από τα προβλήματα και θα προτείνουν λύσεις. Το πρόγραμμα των ομιλιών έχει ως εξής:

  • Στέφανος Κουντουράς: Απαραίτητες πρακτικές ζιζανιοκτονίας και φυτοπροστασίας, προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της Σαντορίνης.
  • Κώστας Μπακασιέτας: Σύγχρονες Καλλιεργητικές Τεχνικές & Πρακτικές σωστής θρέψης της αμπέλου προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της Σαντορίνης. Έμφαση θα δοθεί στην αναγκαιότητα φύτευσης νέων αμπελώνων με αυτόριζα μοσχεύματα.
  • Ηλίας Κόρκας: Η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων λυμάτων στην αμπελοκαλλιέργεια ως μια εναλλακτική για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στις ειδικές συνθήκες της Σαντορίνης
  • Γιώργος Σκοπελίτης: Διασαφήνιση του καθεστώτος δόμησης που ισχύει στην Σαντορίνη. Προστασία του Αμπελώνα.

“Η μαζική συμμετοχή των αμπελουργών σε αυτή την συνάντηση είναι σημαντικότατη για το μέλλον του αμπελώνα της Σαντορίνης” αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη