Σαντορίνη: Μαθητές νηπιαγωγείων έμαθαν για το έδαφος και την καλλιέργεια

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΔΑΠΠΟΣ "Μαθαίνω για το περιβάλλον"

Με σκοπό να φέρει τα μικρά παιδιά σε άμεση επαφή με τις φυσικές διεργασίες, κάνοντας το πείραμα και την παρατήρηση παιχνίδι, ο ΔΑΠΠΟΣ ξεκίνησε φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Μαθαίνω για το Περιβάλλον”. Στόχος ήταν η περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μαθητών στα 26 νηπιαγωγεία του νησιού, που ολοκλήρωσαν την ενότητα των δραστηριοτήτων σχετικά με το έδαφος και την καλλιέργεια.

Τα”επιστημονικά” επιτεύγματα των μικρών μαθητών περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη μελέτη της σύστασης του εδάφους, τη γνωριμία με την υδροπονική καλλιέργεια, τη δημιουργία μικρών θερμοκηπίων, την επαφή με τα βότανα, την κατανόηση της διάβρωσης στην επιφάνεια της γης, καθώς και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, το πρόγραμμα διακόπηκε και η επίσκεψη στο νηπιαγωγείο της Θηρασιάς αναβλήθηκε. Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η υλοποίησή του θα συνεχιστεί.

Το πρόγραμμα διεξάγεται υπό την εποπτεία της Αντιπροέδρου του ΔΑΠΠΟΣ και υπεύθυνης για το περιβάλλον Μαρίας Αγγελάκη, ενώ την επιστημονική ευθύνη έχει η Εκάβη Χαραλαμπάκου, γεωλόγος με ειδίκευση στο Περιβάλλον.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη