Μαθητές του Γυμνασίου Θήρας στο ερευνητικό κέντρο CERN στην Ελβετία

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο φυσικής σωματιδίων στον κόσμο, πραγματοποίησαν 20 μαθητές από όλες τις τάξεις του Γυμνασίου Θήρας. Η εκδρομή στην Ελβετία πραγματοποιήθηκε στις 15-17/5, στο πλαίσιο του Ομίλου Φυσικών Επιστημών “BIG BANG”, ο οποίος δημιουργήθηκε τη φετινή χρονιά στο σχολείο.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια βιολογίας Φανή-Μάρλεν Ρουμελιώτη και το καθηγητή εικαστικών Χρήστο Γάκα, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του CERN και να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από διεθνούς φήμης επιστήμονες, ξένους και Έλληνες, που εργάζονται σε ερευνητικά προγράμματα του οργανισμού. Οι παρουσιάσεις εστίασαν στην αποστολή και τις καινοτόμες έρευνες του CERN, προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική εμπειρία και βαθιά κατανόηση της σύγχρονης φυσικής των στοιχειωδών σωματιδίων.

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Η εκδρομή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του σχολείου και σε συνεργασία με το CERN, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό της γενικής παιδείας των μαθητών και την καλλιέργεια του ενδιαφέροντός τους για τις φυσικές επιστήμες. Συνολικά η εκπαιδευτική εκδρομή στο CERN ενέπνευσε τους μαθητές να εξετάσουν την πιθανότητα μιας σταδιοδρομίας στην επιστήμη και την τεχνολογία, προσφέροντάς τους μια ανεκτίμητη εμπειρία που θα τους συνοδεύει στη μελλοντική τους πορεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Γυμνάσιο Θήρας ευχαριστεί τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την κάλυψη των εξόδων επιμέρους δραστηριοτήτων της εκδρομής και την όλη υποστήριξη που παρείχε για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της αξέχαστης εμπειρίας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη