Το παραδοσιακό πανηγύρι του Κλήδονα στη Σαντορίνη ήταν η πηγή έμπνευσης για την 10χρονη Άννα Αντωνιάδη που συμμετείχε στα τέλη της περσινής χρονιάς στον 20ο παγκόσμιο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής Biennial World Children’s Art Exhibition, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Ιαπωνία.

Συνοδεύοντας τη ζωγραφιά της με τίτλο “Traditional Festival of Santorini”, η Άννα, μαθήτρια της Στ’ τάξης φέτος στο Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου, έγραφε: “Κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου γίνεται εδώ στη Σαντορίνη το πανηγύρι του Κλήδονα. Οι άνθρωποι του νησιού ανάβουν φωτιές και πηδούν από επάνω για να διώξουν το κακό. Μετά ο κόσμος χορεύει. Υπάρχει πολλή χαρά, φαγητό και βαρέλια με κρασί από τον τόπο μας. Είναι ένα πολύ όμορφο πανηγύρι και γίνεται από τα πολύ παλιά χρόνια”.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 27.599 παιδιά από διάφορες χώρες του κόσμου και το έργο της μικρής Άννας ήταν μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν και τιμήθηκαν με το βραβείο Kanagawa. Η Σαντορίνη εκπροσωπήθηκε από πέντε ακόμα παιδιά, όλα μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων της Art Team of Santorini (ART.T.O.S), υπό την επίβλεψη των εικαστικών Γεωργίας Τρυψιάνη και Χρήστου -Cesario- Αντωνιάδη.

Τα έργα των παιδιών που βραβεύτηκαν, πρόκειται να ταξιδέψουν για τον επόμενο χρόνο σε διάφορες γνωστές γκαλερί και πολιτιστικούς χώρους ανά τον κόσμο, ενώ τελικός τους προορισμός θα είναι το Children’s Museum of Art στην πόλη Kanagawa, όπου και θα δημιουργηθούν κατάλογοι, ημερολόγια και άλλα αναμνηστικά με τα έργα των παιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σαραντάχρονη ιστορία του θεσμού, η Άννα Αντωνιάδη είναι μόλις το δωδέκατο παιδί από την Ελλάδα που αποσπά διάκριση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here