Μαζική διαγραφή αδρανών χρηστών του Twitter από τον Δεκέμβριο

Στην διαγραφή των λογαριασμών που είναι αδρανείς για περισσότερους από έξι μήνες θα προχωρήσει το Twitter από τις 12 Δεκεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε, αυτό γίνεται επειδή οι αδρανείς χρήστες εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμφωνήσουν με τους νέους κανονισμούς του περί ιδιωτικότητας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Twitter, με αυτό τον τρόπο θα βελτιωθεί η αξιοπιστία του μέσου, αφού μειώνοντας τον αριθμό των αδρανών λογαριασμών που εμφανίζονται ως “ακόλουθοι”, ένας χρήστης θα παύει να νιώθει αδικαιολόγητα σημαντικός. Αρνήθηκε πάντως ότι η πρωτοβουλία ελήφθη για να “απελευθερωθούν” ονόματα χρηστών (usernames).

Είναι η πρώτη φορά που το Twitter προχωρά σε διαγραφή αδρανών λογαριασμών σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Η διαδικασία διαγραφής θα γίνει σταδιακά και θα ξεκινήσει από λογαριασμούς εκτός ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC. Το Twitter έχει στείλει ηλεκτρονικά μηνύματα στους χρήστες λογαριασμών που θα επηρεαστούν από τις διαγραφές, ενώ θα στείλει και νέα μηνύματα όταν πλησιάσει η ημερομηνία διαγραφής.

Το Twitter δεν έχει αποκαλύψει πόσοι λογαριασμοί πληρούν τα κριτήρια διαγραφής μέχρι στιγμής, εκτιμάται πάντως ότι πρόκειται για μερικά εκατομμύρια. Η διαγραφή δεν θα αλλάξει κάτι στον αριθμό χρηστών που ανακοινώνει ανά διαστήματα η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυτός περιλαμβάνει μόνο ενεργούς ημερήσιους χρήστες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Σεπτεμβρίου, το Twitter διαθέτει περίπου 145 εκατομμύρια χρήστες που το χρησιμοποιούν έστω μια φορά τη μέρα.

Αναφορικά με τους νεκρούς χρήστες, σε αντίθεση με το Facebook, το Twitter δε δίνει τη δυνατότητα -για λόγους ανάμνησης- να “παγώσει” ο λογαριασμός του πεθαμένου και να απαγορεύεται η περαιτέρω χρήση του. Το Twitter θα επιτρέπει να συνεχίζεται η δραστηριότητα του λογαριασμού ενός νεκρού, εφόσον κάποιος άλλος έχει τη δυνατότητα να τον διατηρεί ενεργό, έχοντας προηγουμένως αποδεχθεί τη νέα πολιτική περί ιδιωτικότητας της πλατφόρμας.

Προς διαγραφή οδεύουν επίσης λογαριασμοί που έχουν δημιουργηθεί για αρχειακούς λόγους, όπως ο @POTUS44 που αποτελεί μια συλλογή των “τιτιβισμάτων” που έκανε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κατά τη θητεία του. Τέλος, θα επηρεαστούν και αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί (bots), εφόσον οι ιδιοκτήτες τους δεν κάνουν log-in έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη