Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά τη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε σήμερα την τελική έγκριση για τη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με επικεφαλής τη συντηρητική Γερμανίδα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα αναλάβει την προεδρία από την 1η Δεκεμβρίου.

Υπέρ της φον ντερ Λάιεν ψήφισαν 461 ευρωβουλευτές, έναντι 157 κατά και 89 αποχών. Η Γερμανίδα χρειαζόταν απλή πλειοψηφία για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά της ως προέδρου της νέας Κομισιόν και να διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δυσκολεύτηκε να οριστικοποιήσει τη σύνθεση της ομάδας της και ενώ αρχικά προβλεπόταν να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Νοεμβρίου, τελικά υπήρξε αναβολή ενός μήνα μετά την απόρριψη τριών υποψηφιοτήτων για θέσεις επιτρόπων.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της, η εκλεγείσα Πρόεδρος της Επιτροπής Ursula von der Leyen επανέλαβε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ενώπιον της συνόδου της ολομέλειάς του Κοινοβουλίου τον Ιούλιο, καθώς και αυτές που ανέφεραν οι ορισθέντες Επίτροποι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των ακροάσεων. Τόνισε ότι θα φροντίσει να υπάρξει κατάλληλη χρηματοδότηση αλλά και το σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε η Ευρώπη να ηγηθεί σε παγκόσμια, καίρια ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η κλιματική αλλαγή, η ανάπτυξη, το τέλος των διακρίσεων, η καινοτομία και η ψηφιοποίηση, καθώς και η δημοκρατία, οι ευρωπαϊκές αξίες, τα δικαιώματα των πολιτών και το κράτος δικαίου. Επιβεβαίωσε επίσης μία αλλαγή χαρτοφυλακίου που είχαν ζητήσει οι ευρωβουλευτές μετά τις ακροάσεις των ορισθέντων Επιτρόπων, κατά τις οι οποίες διαπιστώθηκε η καταλληλότητα των υποψηφίων για τα χαρτοφυλάκιά τους και το Σώμα των Επιτρόπων.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη