Εγκύκλιος Υπ. Εσωτερικών: Με έως 9 Αντιδημάρχους η νέα Δημοτική Αρχή Θήρας

Τις βασικές παραμέτρους που διέπουν τον θεσμό του “Αντιδημάρχου” αναλύει εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028, και σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις. Στην εγκύκλιο παρέχονται πληροφορίες και αναλυτικές διευκρινίσεις για θέματα που άπτονται τόσο του ορισμού αντιδημάρχων όσο και της άσκησης των αρμοδιοτήτων τους, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση και τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Οι αντιδήμαρχοι, που υποβοηθούν τον δήμαρχο στο έργο του για τη λειτουργική και αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων του δήμου, και γενικότερα στη διοίκηση των υποθέσεων του δήμου, διακρίνονται σε έμμισθους και άμισθους. Η εγκύκλιος προβλέπει ανά Δήμο τον ανώτατο δυνατό αριθμό αντιδημάρχων από κάθε κατηγορία, είτε έμμισθων είτε άμισθων, ανάλογα με τον μόνιμο πληθυσμό, το αν ένας νησιωτικός δήμος έχει νησιωτική δημοτική κοινότητα στην εδαφική περιφέρεια ενός νησιού (π.χ. δημοτική κοινότητα Θηρασιάς στον Δήμο Θήρας), αν ένας δήμος προήλθε από συνένωση, αν καταργήθηκαν νομικά πρόσωπα του δήμου κ.ά.

Για τον Δήμο Θήρας η εγκύκλιος καθορίζει ως ανώτατο δυνατό αριθμό αντιδημάρχων τους επτά έμμισθους (4 βάσει μόνιμου πληθυσμού, 1 λόγω Θηρασιάς, 2 λόγω της κατάργησης του ΔΑΠΠΟΣ και του Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας και Παιδείας) και δύο άμισθους, συνολικά εννέα.

Ο Δήμαρχος δεν είναι υποχρεωμένος να εξαντλήσει τον ανώτατο αριθμό αντιδημάρχων που δικαιούται να ορίσει.

Θυμίζουμε ότι για την Τρίτη 2/1 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας, κατά την οποία θα εκλεγεί το προεδρείο και η δημοτική επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί στη Διαύγεια και η απόφαση του νέου Δημάρχου Νίκου Ζώρζου για τον ορισμό των Αντιδημάρχων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη