Ολοκληρώθηκε η α’ φάση του διαγωνισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Σαντορίνης με ΣΔΙΤ

Τέσσερα τα υποψήφια σχήματα που περνούν στη β' φάση, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου και της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών

Το πρακτικό ολοκλήρωσης της Α’ φάσης του διεθνούς διαγωνισμού για την επιλογή Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την εκτέλεση του έργου Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Θήρας“, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη συνεδρίαση της Πέμπτης 21/12/23.

Το αντικείμενο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα συνίσταται στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αποβλήτων της Σαντορίνης για χρονικό διάστημα έως 27 έτη, με σκοπό την εκπλήρωση των  περιβαλλοντικών στόχων που έχουν τεθεί από την εθνική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές οδηγίες σχετικά με τη διαχείριση στερεών αστικών αποβλήτων.

Η πρόσφατη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην όλη χρονοβόρα διαδικασία που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022 με την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Σκοπός της Α’ φάσης ήταν η προεπιλογή εκείνων των υποψηφίων, που πληρούν τα κριτήρια κριτήρια προσωπικής κατάστασης και αποδεικνύουν ότι διαθέτουν, αφενός την απαιτούμενη χρηματοοικονομική και οικονομική επάρκεια και, αφετέρου, την απαιτούμενη τεχνική και επαγγελματική ικανότητα καθώς και την καταλληλότητα για την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και την ανάθεση της σύμβασης σύμπραξης.

Ακολουθεί η Β’ φάση που περιλαμβάνει τον ανταγωνιστικό διάλογο και την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών και η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να διαρκέσει έναν ακόμη χρόνο.

Στη φάση αυτή θα συμμετάσχουν οι εξής τέσσερις υποψήφιοι:

  • Ένωση Προσώπων “ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.”
  • Ένωση Προσώπων “INTRAKAT – WATT AE”
  • Ένωση Προσώπων “ΜORE AE – ΑΒΑΞ ΑΕ – THALIS AE”
  • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ
Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Το έργο ΣΔΙΤ, αποτελείται, μεταξύ άλλων, από:
• Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) που περιλαμβάνει:
– Επεξεργασία των σύμμεικτων υπολειμματικών Απορριμμάτων
– Επεξεργασία των Ανακυκλώσιμων Υλικών από προγράμματα χωριστής συλλογής
• Μονάδα Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένων Οργανικών.
• Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.).

Η εκτιμώμενη συνολική αξία είναι 42.700.000 € + ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, “πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που βάζει τέλος σε μια συζήτηση πολλών ετών και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για τη Σαντορίνη, την αλλαγή σελίδας σε ό,τι αφορά το περιβάλλον του νησιού, την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξή του, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών”.

Σημειώνεται πως στην ίδια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε και το πρακτικό ολοκλήρωσης της Α’ φάσης του διαγωνισμού για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Απορριμμάτων ν. Ρόδου, έργο το οποίο μπαίνει επίσης σε τροχιά υλοποίησης.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη