Σαντορίνη: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το “1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών”

Την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χορούς του Πόντου, της Μακεδονίας και των Κυκλάδων είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων Φηρών και Μεσαριάς, του Δημοτικού Μεσαριάς και του Γενικού Λυκείου Θήρας, που συμμετείχαν στο 1ο Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8-9/2/2024, δωρεάν από τον Δήμο Θήρας και με την επιμέλεια της χοροδιδασκάλου Σταματίνας Ξιάρχου.

Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολούθησαν επίσης μια ιστορική διαδρομή των χορών και των φορεσιών, ενώ δεν παρέλειψαν φυσικά να δοκιμάσουν να χορέψουν τα βήματα ορισμένων εξ αυτών.

Ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους χοροδιδάσκαλους Παύλο Καρυπίδη του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων Σερρών “Οι Ακρίτες” και Σωτήρη Τσιρογιάννη των Πολιτιστικών Συλλόγων “Βεργίνας Αιγές” και “Ξεχασμένης Γ. Σεφέρης” που βρέθηκαν στη Σαντορίνη για να παρουσιάσουν το σεμινάριο μαζί με την κα Ξιάρχου. Απευθύνει επίσης ευχαριστίες προς τους διευθυντές και τους διδάσκοντες των σχολείων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκαν με θέρμη το αίτημά μας.

Το “παρών” έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νικόλαος Κατσίπης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πολιτικής Προστασίας Ιάκωβος Λιγνός

 

“Η ανταπόκριση των παιδιών και η ‘αγκαλιά’ τους προς την παράδοση και τον χορό μάς γεμίζουν χαρά και μας δεσμεύουν, ώστε να επαναλάβουμε το σεμινάριο παραδοσιακών χορών και την επόμενη σχολική σεζόν σε ακόμα περισσότερα σχολεία”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Θήρας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη