Σαντορίνη: Ιδέες Σαββατοκύριακου…

Οι αλκυονίδες ημέρες για λίγο ακόμα θα προσφέρουν μικρές ανάσες καλοκαιρίας μέσα στον χειμώνα, συνεπώς είναι καλή αφορμή για βόλτες και δραστηριότητες στη φύση.

Χωρίς να αφήσει την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη, η περιβαλλοντική ομάδα “Μαντιλίδα” του Πολιτιστικού Συλλόγου Εμπορείου έχει κανονίσει για το πρωί του Σαββάτου μια βόλτα στους Μύλους του Εμπορείου. Σημείο συνάντησης είναι η πλατεία του χωριού στις 10:30.

Ναυτικό Μουσείο Θήρας © Πάτρα Μπίστα

Όσοι προτιμήσουν μια βόλτα στην ήσυχη αυτή την εποχή Οία, μπορούν να τη συνδυάσουν με μια επίσκεψη στο πλήρως ανακαινισμένο Ναυτικό Μουσείο Θήρας που από τις αρχές Φεβρουαρίου άνοιξε ξανά, μετά από μια σύντομη χειμερινή ανάπαυλα. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα υπέροχο καπετανόσπιτο της Οίας και παρουσιάζει την ιστορία της ναυτιλίας της Σαντορίνης και της ναυτοσύνης των κατοίκων της. Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά από τις 10:00 ως τις 18:00.

Η Σαντορίνη το Σαββατοκύριακο θα φιλοξενεί το Final 4 του κυκλαδικού πρωταθλήματος βόλεϊ νεανίδων. Το Σάββατο στις 12:00 ο α’ ημιτελικός: Απόλλων Νάξου – ΑΟ Φοίνικας Σύρου και στις 14:30 ο β’ ημιτελικός: ΑΟ Θήρας – ΑΣΕ Νεωρίου στις 14:30. Την Κυριακή στις 09:30 και στις 12:00, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός αντίστοιχα.

Στις 19:00 το Σάββατο, το κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ θα φιλοξενήσει το ντέρμπι μεταξύ του ΑΟ Θήρας και του Παναθηναϊκού για την 17η αγωνιστική της Volley League γυναικών. Η ομάδα της Σαντορίνης είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας με 37 βαθμούς, μόλις έναν βαθμό λιγότερο από τον Παναθηναϊκό στη 2η θέση. Στόχος, με την υποστήριξη του κόσμου της, να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κορυφή.

Την ίδια ώρα, στις 19:00, η Φωτογραφική Ομάδα Σαντορίνης θα πραγματοποιήσει στο Γυμνάσιο των Φηρών την 9η συνάντηση του φετινού κύκλου με θέμα “Το τραγούδι μέσα από τις φωτογραφίες”. Οι συναντήσεις είναι ανοιχτές για όλους όσους ενδιαφέρονται για την φωτογραφία, ανεξάρτητα από τις γνώσεις τους ή τον φωτογραφικό τους εξοπλισμό.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 20:30, η πολιτιστική ομάδα ΜΥΡΟ, διοργανώνει χοροεσπερίδα στο εστιατόριο “Μαριώ”, με ζωντανή μουσική, χορό, φαγητό και δώρα.

Διαφήμιση

Την Κυριακή, μετά την αγωνιστική δράση του Final 4 βόλεϊ νεανίδων, στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής για το τοπικό πρωτάθλημα μπάσκετ “Dappos Basketball League 2023-2024”. Συγκεκριμένα: Μάγοι του Ροζ – Ballerz B.C στις 15:30, Wolves of 2 Brothers – Ελπίδα στις 17:15, Ka Min Soon – Pollo Nuggets στις 19:00 και 98ers – Πήγασος στις 20:45.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 17:30, το Παράρτημα Θήρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Τέλος, για όσους επιλέξουν έξοδο για σινεμά, το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου για το Villaggio στο Καμάρι έχει ως εξής: Στις 17:20 μεταγλωττισμένη ταινία κινουμένων σχεδίων Μάγια η Μέλισσα – Η χρυσή σφαίρα, στις 19:00 ρομαντική κομεντί Λατρεύω να σε μισώ και στις 21:15 δραματική περιπέτεια Sound of freedom, Η μελωδία της ελευθερίας (κατάλληλη για άνω των 12 ετών).

Ό,τι κι αν κάνετε, να περάσετε όμορφα!

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη