20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Με Μεντάρο MVP και Εμμανουηλίδου στην dream team η 11η αγωνιστική

Share

Με επίγευση Σαντορίνης κλείνει ο α’ γύρος του πρωταθλήματος της Volleyleague, καθώς ως πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) της 11ης αγωνιστικής ξεχώρισε η 25χρονη Κουβανή διαγώνια του ΑΟ Θήρας Γιάρεμις Μεντάρο. Η αθλήτρια, στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στον Άρη, πέτυχε 28 πόντους με 21/35 επιθέσεις, 5 άσσους και 2 μπλοκ, οδηγώντας την ομάδα της στη 10η φετινή της νίκη.

Η Γιάρεμις Μεντάρο μετά από 11 αγωνιστικές έχει πετύχει 181 πόντους και είναι η πρώτη σκόρερ για τον ΑΟ Θήρας. Επίσης έχει 30 άσσους και ισοβαθμεί στη σχετική κατηγορία μαζί με την συμπαίκτριά της Ανίκα Μπρίνκμαν. Είναι η δεύτερη MVP του ΑΟ Θήρας στο φετινό πρωτάθλημα, μετά την Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου στην 4η αγωνιστική.

Με δηλώσεις της στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης – www.volleyball.gr, η MVP της 11ης αγωνιστικής αναφέρθηκε στη φετινή μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και τις βλέψεις που έχουν.

Για το παιχνίδι με τον Άρη: “Ο Άρης είναι καλή ομάδα, ανταγωνιστική και έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Περιμέναμε ότι θα μας δυσκολέψει και δεν θα νικούσαμε εύκολα. Εμείς από την πλευρά μας θέλαμε να συνεχίσουμε στο επίπεδο που παίζουμε όλη τη σεζόν και να κλείσουμε το 2019 με νίκη, κάτι που έγινε”.

Για τη φετινή σεζόν: “Δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Το κλαμπ έχει ψηλές προσδοκίες και εμείς πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο. Έχω εμπιστοσύνη στις συμπαίκτριές μου, στο προπονητικό επιτελείο ότι θα πετύχουμε. Δεν έχουμε παίξει ακόμα το καλύτερό μας βόλεϊ, θέλει ακόμα χρόνο. Είμαστε όλες ενωμένες, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική και κάθε μέρα μεγαλώνουμε. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και ο τρόπος που χάθηκε ήταν μάθημα για εμάς και αυτή η ήττα πρέπει να είναι οδηγός για το μέλλον”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: “Δεν γνώριζα πολλά για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Η μέχρι στιγμής εντύπωση που έχω είναι πως πρόκειται για αρκετά ενδιαφέρον πρωτάθλημα με καλές ομάδες”.

Για την επιλογή της να παίξει στον ΑΟ Θήρας: “Είμαι επαγγελματίας αθλήτρια και το πρότζεκτ του ΑΟ Θήρας ήταν αρκετά ελκυστικό. Ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες να μεγαλώσει και θέλω να είμαι και εγώ κομμάτι του. Από την πρώτη ημέρα οι άνθρωποι με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω άνετα. Οι φιλοδοξίες τους ταιριάζουν με τις δικές μου και όλοι μαζί θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε”.

Η Εμμανουηλίδου στην dream team
Σε όλο τον πρώτο γύρο ο ΑΟ Θήρας εκπροσωπείται αδιαλείπτως στην καλύτερη επτάδα της αγωνιστικής. Αυτή τη φορά, μία θέση στη dream team της αγωνιστικής καταλαμβάνει η διεθνής κεντρική της Σαντορίνης Μελίνα Εμμανουηλίδου.

Αναλυτικά, η κορυφαία επτάδα της 4ης αγωνιστικής αποτελείται από τις:

Πασαδόρος: Κρίστεν Γκεγκενμπάχερ (ΑΟΦ Πορφύρας) 5π. (2/3 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ)
Διαγώνια: Μαρία Οικονομίδου (Παναθηναϊκός ΑΟ) 15π. (11/18 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ)
Ακραία: Κριστίν Μίλεν (Πανναξιακός ΑΟΝ) 24π.  (20/55 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ, 62% υπ. – 62% άριστες)
Ακραία: Εύα Χαντάβα (ΠΑΟΚ) 33π. (31/58 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. – 40% άριστες)
Κεντρική: Μελίνα Εμμανουηλίδου (ΑΟ Θήρας) 13π. (10/16 επ., 3 άσσοι)
Κεντρική: Θεοφίλη Χαμαλίδου (ΑΠΣ Αίας) 14π. (14/19 επ.)
Λίμπερο: Ξένια Κακουράτου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

Η ανάδειξη της κορυφαίας επτάδας, όπως και της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξή του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη