Με “πράσινη” κίνηση τα οχήματα του στόλου της ΔΕΥΑΘ

Μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Μανόλη Ορφανού, η ΔΕΥΑΘ περνά εμπράκτως στη φάση προστασίας του περιβάλλοντος, μετατρέποντας τα οχήματά της από συμβατικά σε “πράσινη” κίνηση, με μηδενικούς ρύπους στην ατμόσφαιρα. “Το χαμηλό κόστος λειτουργίας και το μηδαμινό κόστος καυσίμων μετατρέπουν σταδιακά τη ΔΕΥΑΘ σε αυτόνομη Δημοτική Επιχείρηση, πλήρως εναρμονισμένη με τα διεθνή δεδομένα, με βάση τη νέα μορφή ηλεκτρικής κίνησης που υπάρχει πλέον σε όλη την Ευρώπη” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΘ. Στόχος της μετάβασης στη νέα εποχή των εναλλακτικών πηγών ενέργειας είναι η εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων, ώστε το όφελος να επιστρέφει στον ίδιο τον πολίτη-καταναλωτή.

Συνοδευόμενος από το μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΘ Γιάννη Συκινιώτη, ο κος Ορφανός βρέθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος είναι πρωτοπόρος σε θέματα εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αλλά και στην αυτοματοποίηση των λειτουργιών προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών. Συμφωνήθηκε, επίσης, η περαιτέρω συνεργασία των δύο πλευρών με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη στην απλοποίηση διαδικασιών που μειώνουν το κόστος και δεν ταλαιπωρούν από χρονοβόρες διαδικασίες τους πολίτες, ιδίως εκείνους που κατοικούν σε νησιά με δύσκολη πρόσβαση στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ΔΕΥΑΘ υπέγραψε συμφωνητικό υποστήριξης και συνεργασίας για “πράσινη” κίνηση με μηδενικούς ρύπους στα οχήματα του στόλου της με την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων “e-trikala Α.Ε.”, ενώ παράλληλα συμφωνήθηκε η ανάπτυξη της συνεργασίας σε θέματα ηλεκτροκίνησης με σύνταξη μελέτης και κατάθεσης έργου στο πρόγραμμα του υπουργείου εσωτερικών “Αντώνης Τρίτσης”.

Με τον τρόπο αυτό, η μακρόχρονη τεχνογνωσία των Τρικάλων μεταφέρεται στη Σαντορίνη, ύστερα κιόλας από τη δέσμευση του Προέδρου της e-trikala Ιωάννη Κωτούλα προς τον κο Ορφανό για περαιτέρω συνεργασία και ανάπτυξη των δύο πόλεων πάνω σε θέματα που σχετίζονται με καινοτομία και εναλλακτικές μορφές ενέργειας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη