20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Share

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ΣΥ.ΝΗ.ΠΟ.), που πραγματοποιήθηκε χθες (11/3) με τηλεδιάσκεψη, υπό την Προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).

Θέμα της συνεδρίασης ήταν η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου ν.4770/2021 για την “Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στον Νησιωτικό Χώρο”. Σε αυτήν συμμετείχαν επίσης τα τακτικά μέλη του Συμβουλίου, Χριστιάνα Καλογήρου, Γενική Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑΝΠ, Παύλος Βουγιούκας-Μιχαλακέλης, Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του ΥΝΑΝΠ, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ), Ατταλιώτης Νικόλαος (νομικός), Εμμανουήλ Κουτουλάκης, Σύμβουλος ΥΝΑΝΠ (Χωροτάκτης-Περιφερειολόγος), Κωνσταντίνος Κουκάς, Δήμαρχος Μυκόνου και εκπρόσωπος ΚΕΔΕ και Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κατέθεσε πρόταση για την θεσμική διασφάλιση της διάκρισης μεταξύ παράκτιων και νησιωτικών περιοχών, ούτως ώστε οι διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο ο νησιωτικός χώρος υποδέχθηκε ευχάριστα, καθώς το είχε μεγάλη ανάγκη, να αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη νησιωτική Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε επίσης τη θεσμική θωράκιση του Εθνικού Μητρώου Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας, μέσω της πρότασης που κατέθεσε, ώστε να μην μπορούν να συμμετάσχουν στις προβλέψεις του σχετικού νομοσχεδίου φορείς που δεν είναι ενταγμένοι στο παραπάνω Μητρώο.

Το Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής θα συνέλθει εκ νέου σε συνεδρίαση στο τέλος  Μαρτίου, προκειμένου να προχωρήσει από πλευράς κυβερνητικού επιτελείου η έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για το Εθνικό Μητρώο Φορέων Θαλάσσιας Οικονομίας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη