Σαντορίνη: Μεγάλη ανταπόκριση για εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών στα “Νομίκεια”

Αθλητισμός και κοινωνική προσφορά συνδυάστηκαν με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια του τουρνουά “Νομίκεια 2023” στις 11-12/10, καθώς ο ΑΟ Θήρας και το “Όραμα Ελπίδας” συνεργάστηκαν με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της προσφοράς μυελού των οστών. Πλήθος κόσμου, αλλά και αθλήτριες των ομάδων που συμμετείχαν στα Νομίκεια ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία και εγγράφηκαν ως εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, βάζοντας έναν ακόμη πολύτιμο “κρίκο” στον αγώνα της ζωής.

Η παιδίατρος Καλλιόπη Καραμολέγκου με τον προπονητή του Ολυμπιακού Λορέντζο Μικιέλι

“Η Σαντορίνη έχει αναδείξει τον εθελοντισμό ως μία μείζονα συμπεριφορά και το να εγγραφεί κανείς δότης μυελού των οστών είναι κάτι παραπάνω από το να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας. Η ανταπόκριση του κοινού αυτό το διήμερο στο ΔΑΠΠΟΣ, αλλά και των αθλητριών των ομάδων ήταν πραγματικά συγκινητική”, σχολίασε η παιδίατρος, Καλλιόπη Καραμολέγκου.

Η κα Καραμολέγκου ως παιδίατρος, τ. διευθύντρια ΕΣΥΑ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσ. Παίδων η Αγία Σοφία, Msc Δημόσιας Υγείας, έχει υπηρετήσει στην ογκολογική Μονάδα Παίδων και δηλώνει πάντα παρούσα σε ό,τι αφορά τα παιδιά με καρκίνο. “Εμείς θέλουμε νέους γιατί σε αυτούς θα παραδώσουμε τη σκυτάλη! Άρα θέλουμε τους νέους να είναι υγιείς κάτι που προάγεται μέσα από τον αθλητισμό”, συμπλήρωσε η κα Καραμολέγκου, η οποία θυμήθηκε συγκινημένη τα λόγια μιας κυρίας που της είχε πει: “Από τη στιγμή που γράφτηκα ως δότρια μυελού των οστών, φροντίζω περισσότερο τον εαυτό μου. Γιατί αν βρεθώ συμβατή θα πρέπει να είμαι απόλυτα υγιής για να βοηθήσω τον συνάνθρωπό μου!”.

Στο θέμα της εθελοντικής προσφοράς οργάνων και μυελού των οστών είχε αναφερθεί η κα Καραμολέγκου πριν από δύο περίπου χρόνια στη διαδικτυακή εκπομπή του Atlantea “Στο μεταξύ…”. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Πρόκειται για μια προσφορά που κρύβει την αμέριστη αγάπη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπο. Μία σπουδαία χειρονομία, ένα ανεκτίμητο “δώρο” ελπίδας για τη ζωή! Μια πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ενσυναίσθησης. Κι όλα αυτά μέσα από μία απλή και ανώδυνη διαδικασία, όπου τα μόνα που απαιτούνται είναι ελάχιστη ποσότητα σιέλου σε μια μπατονέτα και ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης!

“Η Σαντορίνη κατέχει την πρωτιά όσον φορά στην τράπεζα αίματος στην Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι. Πλέον φιλοδοξούμε να γίνουμε πρώτοι και στην εθελοντική δωρεά μυελού των οστών!” δήλωσε με ικανοποίηση για την επιτυχημένη δράση του Α.Ο. Θήρας ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Πατηνιώτης και πρόσθεσε: “Όταν ξέρουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε για μια ζωή, είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλους αυτούς τους ανθρώπους που δίνουν ηρωικές “μάχες” για να κρατηθούν στη ζωή. Έτσι λοιπόν θα ‘ναι χαρά μας, αν από την σημερινή δράση στα “Νομίκεια 2023″ καταφέρουμε να σώσουμε έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Είναι υποχρέωσή και καθήκον μας και θα συνεχίζουμε όσο μπορούμε μέσα και από τον αθλητισμό να στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Όραμα Ελπίδας και το πώς μπορεί κανείς να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών δείτε εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη