Μετρώντας αντίστροφα για το Santorini Experience 2022

Τελευταίες ημέρες για εγγραφή - Παρούσα στη Σαντορίνη και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Στην τελική ευθεία για την 6η χρονιά του έχει μπει το Santorini Experience 2022, έτοιμο να συμβάλει στην ανάδειξη του πολιτιστικού, αθλητικού και θαλάσσιου τουρισμού της Σαντορίνης. Με κύριο χαρακτηριστικό τις νέες εντυπωσιακές διαδρομές στο τρέξιμο και την καθιερωμένη και μοναδική διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αθλητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το “παρών” τη Σαντορίνη, σε μια βδομάδα από σήμερα, στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλα ονόματα του αθλητισμού στη Σαντορίνη

Στη Σαντορίνη θα βρεθούν για το Santorini Experience η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην, η Sharon van Rouwendaal από την Ολλανδία, χρυσή και αργυρή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και οκτώ φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Jazz Carlin από τη Μ. Βρετανία, δύο φορές αργυρή Ολυμπιονίκης επίσης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης αλλά και η Κέλλυ Αραούζου, παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ. Επίσης, το τρέξιμο κοσμούν με την συμμετοχή τους ένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, ο πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης, και ο Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης, που με τη συμμετοχή του θα προβάλει και θα διαδώσει το μήνυμα του αθλητισμού και του πολιτισμού της Σαντορίνης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε όλο τον κόσμο.

© Zagas Photography

Το πρόγραμμα και οι διαδρομές

– Παρασκευή 23/9 στις 18:00: Αγώνας τρεξίματος 5 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος”
Η διαδρομή θα διεξαχθεί στο Ακρωτήρι. Οι δρομείς με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ θα κατευθυνθούν προς τον Φάρο του Ακρωτηρίου, έναν από τους παλαιότερους φάρους της Ελλάδας, που κατασκευάστηκε το 1892 και θα φτάσουν στο δυτικότερο σημείο του νησιού, επιστρέφοντας πάλι πίσω στον Άγιο Ραφαήλ για τον τερματισμό τους. Οι αγώνες δρόμου συνδιοργανώνονται με τον ΑΣ Ήφαιστο Θήρας και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων.

– Σάββατο 24/9 στις 07:45: Ημιμαραθώνιος (21,1 χλμ) “Δαιδαλική Κόρη της Θήρας”
Η διαδρομή πήρε το όνομά της από τη Δαιδαλική Κόρη που ξεκίνησε πρόσφατα να εκτίθεται στο υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Οία, θα περάσουν από τις περιοχές του Ημεροβιγλίου και των Φηρών και θα επιστρέψουν στην Οία για τερματισμό.

Κυριακή 25/9 στις 10:00 Κολυμβητική διαδρομή “L & E Nomikos” 1,5 μιλίου από το Ηφαίστειο
Οι συμμετέχοντες αθλητές θα κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης «L & E Nomikos», 1,5 μιλίου (2,4 χλμ) του Santorini Experience, από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ). Τη διαδρομή έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Νίκος Γέμελος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου είναι διαθέσιμο εδώ, ενώ οι διαδρομές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους εδώ.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παραλάβουν, από την Παρασκευή ως το Σάββατο, ώρα 09:00-21:00, το αγωνιστικό πακέτο συμμετοχής τους από το κατάστημα Alafouzos Sport στα Φηρά.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Εγγραφές για λίγες ακόμα ημέρες

Οι αναποφάσιστοι μπορούν για λίγες ακόμα ημέρες, ως νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19/9, να δηλώσουν εδώ τη συμμετοχή τους στις παραπάνω εντυπωσιακές διαδρομές του Santorini Experience. Για ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και άνω ισχύει έκπτωση 20%.

Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα εδώ. Η εγγραφή τους θα επιβεβαιωθεί κατόπιν έγκρισης από τον Δήμο Θήρας.

Έκπτωση 30% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια με τη Blue Star Ferries

Όσοι επισκεφτούν τη Σαντορίνη ακτοπλοϊκώς, για το 6ο Santorini Experience, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη Blue Star Ferries, που ως επίσημος χορηγός της διοργάνωσης προσφέρει έκπτωση 30% για κάθε συμμετέχοντα σε όλες τις θέσεις εκτός καμπινών, καθώς και έκπτωση 30% για τα οχήματά τους (Ι.Χ. & μοτοσυκλέτες). Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα έκπτωσης για επιπλέον 3 άτομα ο καθένας από Πειραιά, Κυκλάδες & Δωδεκάνησα προς Σαντορίνη με επιστροφή.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση γενικά αλλά και για προσφορές διαμονής και μετακίνησης στη Σαντορίνη είναι διαθέσιμες στο www.santorini-experience.com.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη