13.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου η ολοκλήρωση των έργων στη στροφή του Αθηνιού

Γ. Λεονταρίτης: Η αγωνία για την επικινδυνότητα του δρόμου αποτελεί πλέον ανάμνηση

Share

Αυτοψία στα έργα στον δρόμο του Αθηνιού
Αυτοψία του Γ. Λεονταρίτη και του Χ. Δαρζέντα στα έργα που είναι σε εξέλιξη στον δρόμο του Αθηνιού

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των δύο μεγάλων έργων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Σαντορίνη εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί.

Η βατότητα του δρόμου στον Μονόλιθο αποκαταστάθηκε και ο δρόμος έχει παραδοθεί ήδη στην κυκλοφορία, ενώ η επισκευή της στροφής του δρόμου προς το λιμάνι του Αθηνιού βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Δρόμος Μονόλιθος
Ο δρόμος στον Μονόλιθο

Αναφερόμενος στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού, ο κος Λεονταρίτης τόνισε μεταξύ άλλων: “Δώσαμε λύση σε δύο μεγάλα προβλήματα της Σαντορίνης, τα οποία παρουσίαζαν πάρα πολλές δυσκολίες από τεχνικής πλευράς. Είμαι ικανοποιημένος που καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε, να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις και  είμαστε έτοιμοι να τα παραδώσουμε στην τοπική κοινωνία”. 

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο έργο στον δρόμο του Αθηνιού, ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι “αποτελεί κορυφαία αναπτυξιακή παρέμβαση, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει το λιμάνι της Σαντορίνης με το οδικό δίκτυο του υπόλοιπου νησιού” για να καταλήξει: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος που το άγχος και η αγωνία μας για την επικινδυνότητα του δρόμου και το ενδεχόμενο κατάρρευσης τμημάτων του, με ορατό τον κίνδυνο να αποκοπεί η πρόσβαση από και προς το λιμάνι, επιφέροντας καίριο πλήγμα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία της ναυαρχίδας του ελληνικού τουρισμού, αποτελεί πλέον ανάμνηση”.

Ο δρόμος στη στροφή του Αθηνιού
Τα έργα που είναι σε εξέλιξη στην στροφή του Αθηνιού

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Σαντορίνη, ο κος Λεονταρίτης συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Θήρας Αντώνη Σιγάλα και τον Έπαρχο Θήρας Χαράλαμπο Δαρζέντα, για να εξετάσουν από κοινού τα θέματα που απαιτούν τη συνέργεια των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης για την προώθηση των αναγκαίων έργων υποδομής.

Ο κος Λεονταρίτης ενημέρωσε για την πορεία των δύο παραπάνω έργων σε Μονόλιθο και Αθηνιό, ενώ δεσμεύτηκε και για την ανάθεση εκπόνησης της μελέτης και για την επισκευή της 3ης στροφής του δρόμου του Αθηνιού. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τα παρακάτω:

  • Η υπογραφή νέας Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων του Δήμου, ύψους 150.000 ευρώ. Παλαιότερη προγραμματική σύμβαση με το ίδιο αντικείμενο δεν ολοκληρώθηκε με αποτέλεσμα να μην απορροφηθεί το 50% του διαθέσιμου ποσού, ύψους περίπου 320.000 ευρώ.
  • Η από κοινού εξεύρεση λύσης και η κατασκευή των απαιτούμενων έργων υποδομής για την καταλληλόλητα του γηπέδου ποδοσφαίρου, προκειμένου να χρησιμοποιείται ως έδρα της ομάδας της Σαντορίνης, η οποία αγωνίζεται σήμερα στην Β’ Εθνική κατηγορία.
  • Η επικαιροποίηση της συμφωνίας για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου του Επαρχείου για την ανέγερση νέου Διοικητηρίου – Δημαρχείου στο οποίο θα συστεγάζεται το Γραφείο Επάρχου με την γραμματεία καθώς και η αίθουσα συνεδριάσεων του Επαρχείου.

Η συνάντηση, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θήρας, έγινε σε θετικό κλίμα συναντίληψης και αμοιβαίας κατανόησης, με τον ίδιο να επισημαίνει μεταξύ άλλων τη σημασία της πλήρους υποστήριξης της Περιφέρειας στην υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη της Σαντορίνης και να εκφράζει τη βεβαιότητά του για την ύπαρξη νέων πεδίων συνεργασίας των δύο θεσμών στο μέλλον.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη