Διαδοχικές συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια του Αθλητικού Συλλόγου Σαντορίνης 2020 και του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σαντορίνη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Επάρχου Χαράλαμπου Δαρζέντα.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΣ Σαντορίνης 2020 ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη τη συνδρομή της Περιφέρειας για την κατασκευή νέου γηπέδου στο νησί με φυσικό χλοοτάπητα, κάτι που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τις ομάδες της Football League, κατηγορία όπου θα αγωνίζεται η ομάδα του νησιού φέτος, προκειμένου να διεξάγονται αγώνες στην έδρα της.

Μετά από άμεση επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, ο κος Λεονταρίτης έδωσε το “πράσινο φως”, διαβεβαιώνοντας τους συμμετέχοντες ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση του έργου σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, συνεργασία που επικυρώθηκε μετά από συνάντηση που είχε και με τον Δήμαρχο Αντώνη Σιγάλα.

Στη συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Αθλητικού Ομίλου Θήρας, ο Αντιπεριφερειάρχης επικεντρώθηκε στη σπουδαιότητα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΠΠΟΣ, ο προϋπολογισμός και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του οποίου ανέρχονται στο ποσό των 781.200,00 €. Το έργο είναι ενταγμένο στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο” και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

“Και οι δύο συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με θετικό πρόσημο, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη διαρκή στήριξη της Περιφέρειας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και συμπλήρωσης των αθλητικών υποδομών του νησιού” καταλήγει η ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here