Με αφορμή τη σημερινή (10/10) Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ και Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Θήρας, κος Βασίλης Αλαφούζος, σε μήνυμά του αναφέρει:

“Σε μια εποχή που ο σύγχρονος τρόπος ζωής αποτελεί αστάθμητο παράγοντα που επηρεάζει ραγδαία τη σωματική και ψυχική ισορροπία, η ψυχική υγεία ταυτίζεται με τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Τα ζητήματα ψυχικής υγείας δεν αφορούν λίγους, “διαφορετικούς”, άγνωστους προς εμάς ανθρώπους. Αφορούν κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά που αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας στην οικογένεια, στην εργασία, στις κοινωνικές μας σχέσεις.

Τα συμπτώματα, η διαταραχή, το στίγμα δεν αποτελούν πλέον άλυτο γρίφο και άβολη συζήτηση αλλά καθημερινότητα που αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά. Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας μας υπενθυμίζει το χρέος μας να είμαστε έτοιμοι να συζητούμε για τις δυσκολίες, να τις αντιμετωπίζουμε και να τις προλαμβάνουμε.

Ο Δήμος Θήρας και το ΔΑΠΠΟΣ συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και διοργανώνουμε με την Κλίμακα και το Κέντρο Κοινότητας περίπτερο ενημερωτικού υλικού στην Πλατεία των Φηρών την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.”

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here