Μια πρωτόγνωρη συνύπαρξη 70 σπουδαστών Court of Master Sommeliers και WSET Diploma στη Σαντορίνη

Βιωματική εκπαίδευση με το ελληνικό κρασί στο επίκεντρο

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σαντορίνη, με πρωτοβουλία του Court of Master Sommeliers Europe (CMS) και του WSPC, του έγκριτου εκπαιδευτικού παραρτήματος οίνου και αποσταγμάτων με έδρα την Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στον κόσμο, την ίδια στιγμή, στον ίδιο τόπο, τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, το CMS Intro & Certified, το CMS Advanced και το WSET Diploma – οργανωμένα από τον ίδιο εκπαιδευτικό φορέα, το WSPC.

Η πρωτοβουλία αυτή είχε τη στήριξη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου – ΕΔΟΑΟ, που μαζί με το WSPC φιλοξένησαν στη Σαντορίνη 70 επαγγελματίες Οινοχόους που εργάζονται σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια σε διάφορες χώρες του κόσμου, καθώς και στελέχη χονδρεμπορίου, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εβδομάδα που τα είχε όλα: διάβασμα, εξετάσεις και μοναδικές βιωματικές εμπειρίες με πρωταγωνιστή το ελληνικό κρασί.

Το ελληνικό κρασί ήταν ο πρωταγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος

Προς τιμήν των σπουδαστών CMS και WSET Diploma, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σαντορίνη, διοργανώθηκαν τρία δείπνα όπου δοκιμάστηκαν συνολικά 35 ετικέτες οινοπαραγωγών από όλη την Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκαν επίσης τέσσερις επισκέψεις σε οινοποιεία της Σαντορίνης (Κτήμα Αργυρού, Μπουτάρη, Santo Wines, Κτήμα Σιγάλα), με ξεναγήσεις στους ιδιαίτερους θηραϊκούς αμπελώνες. Οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν επίσης στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, ενώ έκαναν και κρουαζιέρα γύρω από τη Σαντορίνη και το ηφαίστειο, που κατέληξε στη Θηρασιά και στο Οινοποιείο Μικρά Θήρα.

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW με τη Μαρία Μπούμπα, την Ελληνίδα που κατέκτησε στη Σαντορίνη το CMS Advanced Certificate με την κορυφαία επίδοση στις εξετάσεις

Ο CEO του CMS, Ronan Sayburn MS, δήλωσε για αυτή την πρωτόγνωρη συνύπαρξη:
“Ολοκληρώσαμε 3 προγράμματα σε 5 ημέρες και όπως πάντα ήταν μια δύσκολη περίοδος για τους σπουδαστές. Κάποιοι πέτυχαν, κάποιοι όχι αλλά ακόμα και αν αποτύχει κανείς, το κάνει σε ένα μέρος όπως η Σαντορίνη. Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ευχαριστούμε πολύ τους υποψήφιους, το WSPC και την ΕΔΟΑΟ.”

Ο πρόεδρος του WSPC, Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW με τη σειρά του ανέφερε: “Μια φανταστική εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Για πρώτη φορά στη Σαντορίνη είχαμε σπουδαστές του WSET Diploma και του Court of Master Sommeliers, να παρακολουθούν ταυτόχρονα τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι και βιωματική. Γνωρίζουμε πως όλα βρίσκονται στο ποτήρι όταν δοκιμάζεις ένα κρασί, αλλά έχει να κάνει και με ξεχωριστούς τόπους, ξεχωριστές μεθόδους και ξεχωριστούς ανθρώπους και κουλτούρες. Για αυτό, πάνω απ’ όλα, το WSPC με την ΕΔΟΑΟ ήθελαν να προσφέρουν μια αυθεντική βιωματική εκπαίδευση και εμπειρία στους σπουδαστές”.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του WSPC και της ΕΔΟΑΟ, μέσω αυτής της συνέργειας ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό, εν δυνάμει πρεσβευτών του, που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης. “Πάνω από 14 Michelin Stars και πάνω από 40 Hotel Stars “παραμιλούν” για το ελληνικό κρασί και την ελληνική φιλοξενία!”, καταλήγει η ανακοίνωση, συμπυκνώνοντας σε λίγες λέξεις όσα έγιναν στις αρχές Απριλίου στη Σαντορίνη.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη