Βίντεο: Μια ψηφιακή ξενάγηση στον Σκάρο της Σαντορίνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Mo.Na. – Monuments in Nature: A creative Co-existence, ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης μιλά στην κάμερα του Νίκου Κορακάκη για ένα από τα σπουδαιότερα Μεσαιωνικά μνημεία του Αιγαίου, τον Σκάρο.

To Μεσαιωνικό κάστρο του Σκάρου στο Ημεροβίγλι είναι το εντυπωσιακότερο καστέλι της Θήρας, χτισμένο σε έναν βράχο που κρέμεται στην καλντέρα, με την ακρόπολή του, την περίφημη La Rocca, να δεσπόζει σε όλο το θηραϊκό τοπίο. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μνημειακό συγκρότημα που αναπτύχθηκε μέσα στον μοναδικό φυσικό σχηματισμό της καλντέρας.

Το βίντεο ετοίμασαν η εταιρία παραγωγής Cuervito και το Ψηφιακό Αρχείο Θήρας με την επιμέλεια του Νίκου Κορακάκη και του Λευτέρη Ζώρζου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και παρουσιάστηκε στο Εργαστήριο – Διεθνές Διαδικτυακό Σεμινάριο (Webinar) για το πρόγραμμα Mo.Na. που διοργάνωσε ο Δήμος Θήρας στις 28/5/21. Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της καλντέρας της Σαντορίνης, που συγκεντρώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Ο Σκάρος, η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Σαντορίνης αξίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον όλων μας”, σημειώνει το Ψηφιακό Αρχείο Σαντορίνης σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Το πρόγραμμα Μο.Na. – Monuments in Nature: A creative Co-existence/Μνημεία στη Φύση: Μια Δημιουργική Συνύπαρξη, είναι ενταγμένο στο Inrerreg/BalkanMed, με συντονιστή το Ευρωπαϊκό Κέντρο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη