16.4 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα” – Επεκτείνεται στη Νάξο η πρωτοβουλία για τα αποτσίγαρα

Share

Στη νησιωτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Νάξο επεκτείνεται το περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικά με την αλόγιστη απόρριψη των αποτσίγαρων “Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα”, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην περιοχή της Ραφήνας. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέργεια της Aegean Rebreath και της BAT Hellas, ενώ η εφαρμογή της στις Κυκλάδες είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

“Είναι χαρά μας να υποδεχτούμε το συγκεκριμένο, εξαιρετικά επιτυχημένο, πρωτοποριακό πρόγραμμα στο νησί μας, καθώς θα συνεισφέρει στις πολιτικές προφύλαξης και βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος της Νάξου”, δήλωσε ο Δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός.

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου Καλλιόπη Βιτζηλαίου πρόσθεσε: “Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου υποδέχεται το πρόγραμμα “Μικρές Πράξεις, Μεγάλα Εγκλήματα” στους χώρους ευθύνης του και καλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που ελπίζουμε να αγκαλιαστεί από την κοινωνία και που θα συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας τους περιβάλλοντός μας”.

Διαφήμιση

Η εφαρμογή του προγράμματος στη Ραφήνα συνέβαλε στην αντιμετώπιση ενός από τα πιο σύνθετα προβλήματα στις παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς συντέλεσε στη μείωση-ρεκόρ κατά 62% εντός 6 μηνών στον αριθμό των αποτσίγαρων που βρέθηκαν στο έδαφος της περιοχής μέσω της χρήσης υψηλής τεχνολογίας με δορυφορικά συστήματα και αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν ποικίλες δράσεις, όπως η ειδική σηματοδότηση για την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής της Ραφήνας, όπως και η τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένων συλλεκτήρων για τα αποτσίγαρα. Σε αυτούς συλλέχθηκαν περισσότερα από 63.000 αποτσίγαρα στο διάστημα Οκτωβρίου 2021-Σεπτεμβρίου 2022, τα οποία με τη συμβολή του προγράμματος δεν κατέληξαν στο περιβάλλον.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη