20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Οδηγός πληροφόρησης για τις άδειες εργαζομένων

Όλα τα είδη αδειών που προβλέπονται από τον νόμο και πότε τις δικαιούται ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα

Share

Με γνώμονα τα συμπεράσματα της μέχρι σήμερα δράσης του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ προχωρά στην έκδοση πληροφοριακού υλικού με τη μορφή οδηγών, με στόχο να συμβάλει στην πληροφόρηση και την κατανόηση βασικών εννοιών και δικαιωμάτων που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις και το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο οδηγός πληροφόρησης με τίτλο “Άδειες Εργαζόμενων”, όπου παρουσιάζονται τα είδη των αδειών που δικαιούται κάθε εργαζόμενος/η στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών που προέκυψαν από τις διατάξεις του Ν. 4808/2021.

Σε αυτόν δίνονται -μεταξύ άλλων- αναλυτικές πληροφορίες για: ετήσια άδεια, άδεια στράτευσης, άδεια μητρότητας εγκύου, άδεια φροντίδας τέκνου, άδεια πατρότητας, γονική άδεια, άδεια προγεννητικών εξετάσεων, άδεια γάμου, άδεια παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου, άδεια για μονογονεϊκές οικογένειες, εκλογική άδεια, άδεια σπουδών κ.ά.

Ο Οδηγός Αδειών Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα είναι διαθέσιμος εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη