Σαντορίνη: Μικρή κατολίσθηση στην παραλία της Βλυχάδας

"Είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτές τις μη συνεκτικές αποθέσεις" λέει ο Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ.

Φωτογραφία: 20/4/20 – κλικ για μεγαλύτερο μέγεθος

Κατολίσθηση μικρής κλίμακας σημειώθηκε στα πρανή της παραλίας της Βλυχάδας (φωτογραφία πάνω). Δεν έχει γίνει γνωστό αν η κατολίσθηση συνέβη μέρα ή νύχτα, αλλά θα πρέπει να έχει γίνει πρόσφατα, καθώς στα νερά της θάλασσας επιπλέουν ακόμα χώματα (φωτογραφία κάτω).

Φωτογραφία: 20/4/2020

Θέσαμε το θέμα υπόψη του Προέδρου του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ), ηφαιστειολόγου κου Γιώργη Βουγιουκαλάκη, ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:

“Πρόκειται για “ρευστοποίηση” όγκου της τρίτης φάσης της Μινωικής έκρηξης που προφανώς είχε διαβρωθεί η βάση του στην απόληξη της κοιλάδας που είναι ανατολικά του. Είναι συνήθες φαινόμενο σε αυτές τις μη συννεκτικές αποθέσεις. Προκαλείται είτε από εμποτισμό νερού (βροχή), είτε από κάποιο κούνημα (σεισμό), αλλά δεν είναι ασύνηθες να γίνει και ασεισμικά, με τη διάβρωση της βάσης του σχηματισμού.”

Ευχαριστούμε τον κ. Ανδρέα Βλάχο για την παραχώρηση των φωτογραφιών.



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάνω λάθος η δίπλα ακριβώς είναι η τρύπα που άφησε ενθύμιο ο ξεφτίλας που προσποιείται τον επιχειρηματία στην παράνομη και ανήθικη προσπάθεια του να μαγαρισει αυτήν την απείρου κάλλους τοποθεσία ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη