Ένας μοριακός αναλυτής ανίχνευσης του κορονοϊού με τη μέθοδο PCR, την πλέον αξιόπιστη αυτή τη στιγμή, παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας. Πρόκειται για τον έβδομο* μοριακό αναλυτή με τον οποίο η Περιφέρεια συμβάλλει στον εξοπλισμό των νησιών της, ώστε να ανιχνεύονται και να διαχειρίζονται εγκαίρως ενδεχόμενα κρούσματα Covid-19.

Τον μοριακό αναλυτή παρέδωσε στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας Βασίλη Μαλαματένιο ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, παρουσία του Επάρχου Θήρας Χαράλαμπου Δαρζέντα, του ιατρού και Ακαδημαϊκού Χαράλαμπου Ρούσσου, του Προέδρου της Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. Κύριλλου Παπακυρίλλου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κατά την παράδοση του εξοπλισμού ο κος Λεονταρίτης δήλωσε: “Σε υλοποίηση των δεσμεύσεων που αναλάβαμε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία συνεχίζουμε την προσπάθεια θωράκισης των δομών υγείας των νησιών της Περιφέρειάς μας. Ο μοριακός αναλυτής, που δίνει αποτελέσματα σε μία ώρα, μαζί με τους θαλάμους απομόνωσης και υποδοχής ασθενών, τους σύγχρονους αναπνευστήρες και τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό, καθιστούν τη Σαντορίνη, που αποτελεί την κύρια πύλη τουριστών της χώρας, έναν ασφαλή υγειονομικά προορισμό”.

Με τη σειρά του, ο κος Μαλαματένιος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πρόσωπα του Περιφερειάρχη και του Επάρχου, για την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει για τη θωράκιση των νησιών στη μάχη κατά της πανδημίας, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και προστατεύοντας παράλληλα το τουριστικό κεφάλαιο του Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, σε νησιά όπως η Σαντορίνη, από τις βασικές πύλες εισόδου τουριστών της χώρας.

* Ανάλογους μοριακούς αναλυτές έχει παραδώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε δομές υγείας της Νάξου, της Σύρου, της Ρόδου, της Κω, της Λέρου και της Καλύμνου.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here