Υπ. Οικονομικών: Ρυθμίσεις φορολογικών υποχρεώσεων πολιτών

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στην εξόφληση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο κράτος, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως θα υλοποιήσει τα παρακάτω μέτρα:

– Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.

– Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

– Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

– Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, δίνοντας κίνητρο για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε πως θεσπίζεται έκπτωση 2%, υπενθυμίζοντας πως έκπτωση ίδιου ύψους καταργήθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση το έτος 2015.

“Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει ρεαλιστικά και ορθολογικά μέτρα διευκόλυνσης και ανακούφισης των πολιτών” καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη