Μουσείο Δώρων στο Προεδρικό Μέγαρο

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της πριν από τρία χρόνια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ξεκάθαρη και σταθερή βούλησή της να ανοίξει την Προεδρία και το Προεδρικό Μέγαρο στην κοινωνία. Συνεχίζοντας την προσπάθεια αυτή, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσίασε σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου το Μουσείο του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο εκτίθενται δώρα που έχει λάβει από την αρχή της θητείας της.

Αναδεικνύοντας τη δύναμη του συμβολισμού των δώρων αυτών και υπογραμμίζοντας ότι τα έλαβε με την ιδιότητα της Προέδρου της Δημοκρατίας, εγκαινίασε μια νέα εποχή στη διαχείριση των δώρων στην Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς στο νέο Μουσείο εκτίθενται και παρουσιάζονται αντικείμενα με εθνική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία που της δώρισαν ηγέτες και πρέσβεις ξένων κρατών, στρατιωτικοί σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, θρησκευτικές, δημοτικές και πρυτανικές Αρχές, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία και απλοί πολίτες, τα οποία περιήλθαν στην κυριότητα του Δημοσίου και τελούν υπό τη διοίκηση και διαχείριση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Αναφερόμενη σε εκθέματα που ξεχωρίζει, η κα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της σημειώνει τα παρακάτω:

“Είναι πολλά τα εκθέματα που με συγκινούν ιδιαίτερα. Ένα κέντημα σχεδιασμένο από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, που φιλοτεχνήθηκε από τις γυναίκες του Μεγάλου Δέρειου. Μια παραδοσιακή γυναικεία φορεσιά της Καλύμνου. Αναμνηστικά από τους δήμους της Grecia Salentina, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Υφαντά, δαντέλες, λευκαρίτικα κεντήματα. Ζωγραφικά έργα παιδιών. Και πάνω απ’ όλα, ένα ζωγραφικό δίπτυχο της μικρής Βερόνικα Πίρκο από την Ουκρανία με τίτλο “Τα παιδιά της Μαριούπολης” που μου δώρισε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στο Κίεβο.

Το κοριτσάκι ζωγράφισε το δημοτικό θέατρο της Μαριούπολης όπως ήταν πριν και όπως έγινε μετά τους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. Στο πρώτο μέρος του διπτύχου, το παιδί απεικονίζεται να κρατά το χέρι του πατέρα της – στο δεύτερο, ο πατέρας είναι νεκρός. Είναι ένα έργο με μεγάλη συγκινησιακή δύναμη και ιστορικό βάρος, όπως εξάλλου και όλα τα εκθέματα του Μουσείου μας. Δώρα που προσφέρθηκαν στο πρόσωπο, αλλά τιμούν τον θεσμό, δώρα με μεγάλη εθνική, ιστορική ή καλλιτεχνική αξία, επιστρέφονται σήμερα στον ελληνικό λαό, στον οποίο ανήκουν”.

Το Μουσείο στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου και είναι επισκέψιμο για το κοινό κατά τη διάρκεια οργανωμένων ξεναγήσεων.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη