17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Να ενταθούν οι έλεγχοι για περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου κρασιού

Ερώτηση από 40 βουλευτές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Share

Την ανάγκη ελέγχων για περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου κρασιού επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, στην Ελλάδα υπάρχουν αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς για την αποφυγή πρακτικών ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, από το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δήλωσε ότι θα παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις και μάλιστα ότι αυτό γίνεται ήδη πράξη.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν καταγγελίες για αθρόες εισαγωγές οίνου αμφιβόλου ποιότητας, από άλλες χώρες, ο οποίος παρανόμως ελληνοποιείται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), “… την στιγμή που οι συνεταιριστικές οργανώσεις στο Ηράκλειο και στη Νάουσα έχουν αποθέματα κρασιών και αγοράζουν οινοστάφυλα στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής, τα οποία τα διοχετεύουν εξ ανάγκης στις χωματερές, το επίσημο κράτος κάνει τα “στραβά μάτια” σε μεγάλες εισαγωγές κρασιών άγνωστης και αμφιβόλου ποιότητας, αφήνοντάς τα στη συνέχεια δίχως ελέγχους στη ελληνική αγορά να ελληνοποιηθούν”.

Οι βουλευτές καλούν το αρμόδιο Υπουργείο να ερευνήσει τα στοιχεία τα οποία έχει ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ και βάσει των οποίων έκανε τη δημόσια καταγγελία και παράλληλα ερωτούν τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ελεγχθεί η παράνομη ελληνοποίηση εισαγόμενου οίνου που πλήττει την ελληνική οινοποιία, να προφυλαχθεί η υγεία των καταναλωτών και να παταχθούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας.

Μεταξύ άλλων, την ερώτηση συνυπέγραψε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη