25.2 C
Santorini
Δευτέρα, 4 Ιουλίου, 2022

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες στη Φολέγανδρο, 26-27/9

Πρωτοσέλιδα

Αναμνηστική φωτογραφία από την 1η αποστολή των ΚΙΜ στη Φολέγανδρο το 2014

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ)* για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της ομάδας των ΚΙΜ θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες για 4η φορά στη Φολέγανδρο, έναν από τους πρώτους προορισμούς που επισκέφθηκαν τα μέλη των Κινητών Ιατρικών Μονάδων από την έναρξη του προγράμματος το 2014.

Η ομάδα των ΚΙΜ θα πλαισιώνεται από τις ιατρικές ειδικότητες του Καρδιολόγου, του Ορθοπαιδικού, του Γυναικολόγου, του Οφθαλμίατρου, του Γενικού Ιατρού – Διαβητολόγου,  του Ωτορινολαρρυγολόγου, του Διαιτολόγου, του Πνευμονολόγου, του Νευρολόγου, του Γενικού Χειρουργού, του Παιδίατρου και του Οδοντίατρου.

Την Κυριακή 26/9 και τη Δευτέρα 27/9, από ώρα 09:00 έως 17:00, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν οι ακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις:

– Ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία
– Ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος
– Μέτρηση οστικής πυκνότητας
– Ηλεκτροκαρδιογράφημα – triplex καρδιάς – holter ρυθμού
– Χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς & μαστού, έλεγχος κιρσών
– Αφαίρεση σμηγματαγόνων κύστεων, λιπωμάτων & σπίλων
– Διαβητολογικός έλεγχος – εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης
– Τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου (πολύποδας)
– Τεστ Παπανικολάου (Test Pap) – κολπικός υπέρηχος
– Έλεγχος οπτικής οξύτητας – μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης – βυθοσκόπηση
– Ακοόγραμμα – τυμπανόγραμμα – ενδοσκόπηση
– Έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση) – ορθοπαιδική εξέταση
– Διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, ν. Parkinson)
– Πνευμονολογική εξέταση – σπιρομέτρηση
– Ενδοστοματική εξέταση παιδιών, ενηλίκων & ηλικιωμένων
– Διατροφική αξιολόγηση – λιπομέτρηση
– Εκπαίδευση Α’ Βοηθειών
– Ομιλίες για θέματα δημόσιας υγείας
– Έλεγχος εμβολιαστικής κάλυψης

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμό ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 2102447694 (13:00-16:00, καθημερινές).

Εκτός των διαγνωστικών εξετάσεων, θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με τη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. “ATTIKON”, με στόχο τη δημιουργία τράπεζας αίματος για τα μέλη της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Επισημαίνεται ότι τα μέλη της ομάδας των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

* Από το 2014 οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει 96 αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα, έχοντας διεξάγει μέχρι στιγμής 56.716 εξετάσεις σε 33.803 συνανθρώπους μας. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

ΕΟΔΥ: Αύξηση του αριθμού των νέων μολύνσεων κυρίως σε τουριστικές περιοχές

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τις τρεις τελευταίες εβδομάδες καταγράφεται κυρίως στις τουριστικές περιοχές της χώρας, στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη και την Αττική.