Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές κατατάσσει την Ελλάδα η τουριστική αγορά της Ρωσίας. Η χώρα μας αναδείχθηκε ως ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός στην κατηγορία “Οικογενειακές διακοπές” κατά το 2018 στα Traveler Awards 2018, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ρωσική έκδοση του περιοδικού National Geographic Traveler.

Η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά από τις 22/7 έως τις 12/10 με τη συμμετοχή 268.000 α αναγνωστών του περιοδικού και χρηστών της ιστοσελίδας του. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο κέντρο εκδηλώσεων και συνεδρίων Valhonka Mansion της Μόσχας, ενώ από ελληνικής πλευράς το βραβείο παρέλαβε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Εξωτερικού Ρωσίας και ΚΑΚ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού με αφορμή τη βράβευση “η Ελλάδα είναι ιστορικά ένας από τους κύριους προορισμούς για οικογενειακές διακοπές με “ναυαρχίδα” την Κρήτη, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία για όλες τις ανάγκες των παιδιών και μια ζεστή και ρηχή θάλασσα, ενώ και τα υπόλοιπα νησιά έχουν επίσης απολύτως κατάλληλες υποδομές”.

Η νέα αυτή διάκριση έρχεται σε συνέχεια ανάλογων βραβεύσεων της Ελλάδας κατά το 2018 από τα σημαντικότερα διεθνή ταξιδιωτικά και τουριστικά περιοδικά. Είχαν προηγηθεί, η ανάδειξή της ως ο δεύτερος ελκυστικότερος παγκόσμιος προορισμός κρουαζιέρας στην ψηφοφορία των αναγνωστών των ειδικευμένων στο θαλάσσιο τουρισμό βρετανικών περιοδικών World of Cruising, Cruise Trade News και Cruise Ports & Destinations (Μάρτιος), οι δύο παγκόσμιες πρωτιές και τα τρία συνολικά βραβεία στα Condé Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018 και το βραβείο του Καλύτερου Προορισμού Οικογενειακών Διακοπών στα ετήσια βραβεία του βρετανικού περιοδικού Travel Bulletin “Star Awards 2018” (Σεπτέμβριος), καθώς και το βραβείο του “Καλύτερου Τουριστικού Προορισμού Πολιτιστικής Κληρονομιάς” στα διεθνή ταξιδιωτικά βραβεία “India’s Best Awards ΙΒΑ 2018” του ταξιδιωτικού περιοδικού της Ινδίας “Travel+Leisure India & South Asia” (Νοέμβριος).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here