15.3 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παραολυμπιακοί αγώνες: Νέα μετάλλια για την ελληνική αποστολή

Share

Έντεκα μετάλλια αριθμεί πλέον η ελληνική αποστολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τις σημερινές προσθήκες ενός χάλκινου μεταλλίου στα μικτά ζευγάρια του μπότσια και ενός ασημένιου από τον Προδρόμου στο μήκος.

Στον μικρό τελικό των μικτών ζευγαριών BC3 στο μπότσια, ελληνική ομάδα που αποτελείται από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη, επικράτησε εύκολα του Χονγκ Κονγκ με 7-0 και πήρε θριαμβευτικά το χάλκινο μετάλλιο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ/ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ/ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ

Λίγο αργότερα, μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του άλματος σε μήκος Τ20 ο Θανάσης Προδρόμου κατετάγη δεύτερος. Το “αργυρό” άλμα στα 7.17 μ., επίδοση που αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, ήρθε στην πέμπτη προσπάθεια του Έλληνα αθλητή, ενώ είχε ακόμη άλματα στα 7.02μ, 7.03μ, 6.83μ και 7.04μ (σ.σ. η τέταρτη προσπάθεια του ήταν άκυρη).

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο -κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ με 7.64 μ.- Λατίφ Αμπντούλ Ρομλί από την Μαλαισία με άλμα στα 7.45 μ., ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός Νίκολας Χαμ με 7.12 μέτρα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη