ΕΛΤΑ: Νέα σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στα παιδιά

Αφιερωμένη στα παιδιά και στο καλύτερο μέλλον που αξίζουν, σε έναν κόσμο μακριά από βλαβερές συνήθειες, γεμάτο ευαισθησία, πολιτισμό, χρώμα και ζωντάνια είναι η νέα αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφορούν από σήμερα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Δύο από τα γραμματόσημα είναι αφιερωμένα στο σημαντικό έργο της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece που αποτελεί μία σειρά συντονισμένων δράσεων από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στην Ελλάδα. Με την έκδοση αυτή τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιβεβαιώνουν τον κοινωνικό τους ρόλο και την έμπρακτη υποστήριξή τους στο σημαντικό έργο του SmokeFreeGreece αναφορικά με την πρόληψη του καπνίσματος στη μαθητική κοινότητα, καθώς αναλαμβάνουν, για δεύτερη χρονιά, τη δωρεάν μεταφορά μαθητικών τετραδίων με αντικαπνιστικά μηνύματα στα σχολεία όλης της χώρας.

Το πρώτο γραμματόσημο μεταφέρει το σπουδαίο μήνυμα “Μαθαίνω να μην καπνίζω”, που προέκυψε στο πλαίσιο των εννέα Πανελληνίων Μαθητικών Συνεδρίων με θέμα Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα και το δεύτερο εικονίζει το λογότυπο της πρωτοβουλίας SmokeFreeGreece.

Η συγκινητική ζωγραφιά μίας ομάδας μαθητών της Ε’ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων που κέρδισε την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής της UNESCO με θέμα Ανοίγουμε τον νου και την καρδιά μας στους πρόσφυγες, γίνεται επίσης γραμματόσημο από τα ΕΛΤΑ, για να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, τον προβληματισμό των παιδιών για τις ανισότητες, τα όνειρα για το μέλλον, την ελπίδα για έναν κόσμο πιο φωτεινό και πιο δίκαιο.

Τέλος, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου, ένα γραμματόσημο αφιερώνεται στο παιδικό βιβλίο, ως μια εποικοδομητική πηγή ψυχαγωγίας, ένα ανοιχτό παράθυρο στη γνώση, τη χαρά και σε νέους κόσμους που ανοίγονται μέσα από τις σελίδες του.

Στην αναμνηστική σειρά, εκτός από τα γραμματόσημα, περιλαμβάνονται και άλλα προϊόντα που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των φιλοτελιστών και όχι μόνον:

  • 3 Εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας
  • Αριθμημένα λευκώματα της αναμνηστικής σειράς
  • 4 κάρτες μάξιμουμ prepaid, σφραγισμένες με την σφραγίδα της πρώτης ημέρας κυκλοφορίας της σειράς
  • Τευχίδια 10 συλλεκτικών γραμματοσήμων SmokefreeGreece

Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 Αθήνα) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη