20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

N. Αιγαίο: Νέα σεμινάρια κατάρτισης από το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς

Share

Σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη εποχή, όπου οι απαιτήσεις της αγοράς εργασίας αυξάνονται, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιφέρει έντονες μεταβολές και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές προκειμένου να παραμείνει απασχολήσιμος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει ίδιους πόρους της για την υλοποίηση δράσεων και ενεργειών μέσω του Αυτοδιοικητικού ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς, στοχεύοντας σε αρχικό επίπεδο στην αναβάθμιση και επικαιροποίηση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτών, καθώς και ευρύτερα στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς με πολυετή εμπειρία και παρουσία στην υλοποίηση και τη διαχείριση επιμορφωτικών προγραμμάτων των ανέργων και εργαζομένων παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή δράσεων Δια Βίου Μάθησης, απαντώντας στις κατά τόπους εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και στη μαθησιακή ζήτηση σε δεξιότητες στη χαρτογράφηση των αιτημάτων εκπαίδευσης στο σύνολο των περιφερειακών ενοτήτων, των ΟΤΑ καθώς και θεσμικών και πολιτιστικών φορέων.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Για την περίοδο Νοεμβρίου 2022-Απριλίου 2023 το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς ετοιμάζει νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις. Οι εγγραφές ξεκινούν σήμερα 23/11 στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ www.kek-gennimatas.gr, όπου έχει αναρτηθεί η λίστα των προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα, από τις 28/11. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, με μέγιστο αριθμό δηλώσεων τα τρία σεμινάρια.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων στο πλαίσιο των έργων “Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης” στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες:

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  • ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
  • ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ
  • ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Δείτε εδώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα της περιόδου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2022.

“Ο σχεδιασμός των προγραμμάτων κατάρτισης θα συνεχίσει να έχει μία ολιστική προσέγγιση προκειμένου να αφουγκράζεται, να αποτυπώνει και να ανταποκρίνεται, τόσο γεωγραφικά όσο και θεματικά, έπειτα από ένα δημόσιο διάλογο, στις εκπαιδευτικές ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού του Νοτίου Αιγαίου” σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη