Νέα βιβλιοθήκη για την Εστία Πύργου

Σε νέο χώρο, κάτω από το γραφείο της Κοινότητας Πύργου, στεγάζεται πλέον η βιβλιοθήκη της Εστίας Πύργου, αφού ο χώρος της παλιάς βιβλιοθήκης παραχωρήθηκε για την επέκταση του νηπιαγωγείου του χωριού. Η μεταφορά και οργάνωση της νέας βιβλιοθήκης εν μέσω πανδημίας παρουσίασε δυσκολίες, όμως στέφθηκε με επιτυχία καθώς στην αποπεράτωση του εγχειρήματος συνέβαλαν, εκτός του ΔΣ του συλλόγου, και αρκετοί εθελοντές.

Μαζί με τις ευχαριστίες της προς όλους όσους βοήθησαν, η Εστία Πύργου αναφέρει:

“Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Βαμβακούσης κατασκεύασε τη νέα βιβλιοθήκη με υλικά που παρείχε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Ο Λευτέρης Ζώρζος μερίμνησε για την μεταφορά και φύλαξη των βιβλίων στο νέο χώρο. 

Ιδιαίτερη μνεία και θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Θήρας Πέπη Τσιγαρίδα, η οποία ανέλαβε την τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια της βιβλιοθήκης και την οργάνωσή της, ώστε να είναι λειτουργική. Στην επίπονη αυτή προσπάθεια πρέπει να αναφέρουμε ότι είχε την βοήθεια των κυριών Εύας Κόντου, Φωτεινής Τσαβαρή και Κατερίνας Σταυροπούλου, τις οποίες ευχαριστούμε.

Τέλος να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον καθαριστή του Πύργου κο Βίκτωρα, για την συμβολή του στην διατήρηση καθαρού του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά της βιβλιοθήκης”.

Στα πλάνα του συλλόγου είναι να λειτουργήσει σύντομα η βιβλιοθήκη ως δανειστική, καθώς υπάρχει πληθώρα βιβλίων παλαιών και νέων που την εμπλούτισαν. Πολλά από τα νέα βιβλία τα έχει στείλει από την Αθήνα ο φίλος και υποστηρικτής της Εστίας Γιάννης Μαρίνος, ενώ η γραμματέας του συλλόγου Μάντυ Γκλαβά εξασφάλισε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ψυχογιός αρκετά σύγχρονα βιβλία.

Αύριο, Κυριακή 20/6, ώρα 18:30, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης, θα τιμηθεί η κα Πέπη Τσιγαρίδα.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη