Λίγες ημέρες έχουν μείνει για το ετήσιο παγκόσμιο ραντεβού του Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) και η Σαντορίνη μαζί με άλλες επτά πόλεις της χώρας ετοιμάζονται να δώσουν το “παρών” την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Μιλάμε για την πομπή vintage μοτοσυκλετών που γίνεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου σε πολλές χώρες του κόσμου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα καρκίνου του προστάτη και την προαγωγή της ανδρικής υγείας γενικά.

Η Σαντορίνη θα συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή αυτή δράση. Η διαδρομή των αναβατών θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί στα Φηρά, έχοντας περάσει από πολλές περιοχές του νησιού. Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρει κάποιος μέρος στην πομπή είναι να φορά επίσημο ένδυμα και να οδηγεί ρετρό μοτοσυκλέτα ή μηχανάκι (δείτε ενδεικτικούς τύπους εδώ). Το κράνος είναι επίσης αυτονόητη προϋπόθεση.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά από το www.gentlemansride.com χωρίς χρέωση, ωστόσο κάθε αναβάτης μπορεί να καλέσει φίλους και γνωστούς ως υποστηρικτές-δωρητές που θα ενισχύσουν στο πρόσωπό του, έστω και συμβολικά τον σκοπό της δράσης. Μέχρι στιγμής έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για την εκδήλωση της Σαντορίνης 35 άτομα.

Φέτος, για πρώτη φορά το κοινό της Σαντορίνης έχει την ευκαιρία να ενισχύσει την όλη δράση και διοργάνωση και με έναν διαφορετικό τρόπο. Το Σάββατο 23 Σεπτέμβρη από τις 15:00 έως τις 18:00, τα έσοδα από όσους κουρευτούν ή ξυριστούν στο Barber Shop, στην πλατεία των Φηρών, θα διατεθούν κατευθείαν για τον σκοπό του DGR.

Τον τοπικό συντονισμό της διοργάνωσης στη Σαντορίνη έχει και φέτος ο κος Πωλ Φερχάιεν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6951099106 και στο σχετικό Facebook Event.

Print Friendly, PDF & Email