Σαντορίνη: Νέες διεθνείς διακρίσεις για τις νεαρές πιανίστριες Εβελίνα και Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ

Τα δύο πρώτα της χρυσά μετάλλια σε διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς κατέκτησε πρόσφατα η 14χρονη πιανίστρια Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, από τη Σαντορίνη, συμπληρώνοντας τη μεγάλη συλλογή βραβείων σε πανελλήνιους και παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου.

Συμμετέχοντας με έργα του Johann Sebastian Bach, η νεαρή πιανίστρια κέρδισε το μοναδικό Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία της (13-14 ετών), στον παγκόσμιο διαγωνισμό Global Genius Music Competition 2022 με έδρα το Λονδίνο. Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 11 διακεκριμένους πιανίστες, έδωσε στην Εβελίνα την υψηλότερη βαθμολογία στο πιάνο και μαζί το Χρυσό Βραβείο και το Ειδικό Βραβείο Εξαιρετικής Μουσικότητας.

Επιπλέον, η Εβελίνα κατέκτησε την πρώτη θέση στο πιάνο στην κατηγορία της στον επίσης παγκόσμιο διαγωνισμό 21st Century Talents Music Competition 2022 στον Καναδά. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από 15 χώρες. Η 5μελής επιτροπή της απένειμε το 1ο βραβείο. Παράλληλα, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη συναυλία των νικητών που θα γίνει στην Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά.

Βίντεο με τη συμμετοχή της:

Στα χνάρια της μεγάλης της αδερφής βαδίζει και η 10χρονη Αγγελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, πολυβραβευμένη κι εκείνη σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου. Οι δύο πιο πρόσφατες προσθήκες στη συλλογή των βραβείων της ήρθαν από τον διαγωνισμό Global Genius Music Competition 2022 στο Λονδίνο και από τον παγκόσμιο διαγωνισμό 21st Century Talents Music Competition 2022 στον Καναδά.

Στον διαγωνισμό του Λονδίνου η διεθνής κριτική επιτροπή απένειμε πριν λίγες ημέρες στην Αγγελίνα (κατηγορία 9-10 ετών) το Ασημένιο Μετάλλιο καθώς και το Eιδικό Bραβείο Εξαιρετικής Σκηνικής Παρουσίας. Στον διαγωνισμό του Καναδά κέρδισε το Χάλκινο Μετάλλιο και είναι κι εκείνη καλεσμένη να λάβει μέρος στη συναυλία των νικητών, στην Οτάβα.

Βίντεο με τη συμμετοχή της:

Τόσο η Εβελίνα όσο και η Αγγελίνα, έχουν ξεκινήσει μαθήματα πιάνου από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας μέχρι και σήμερα στο πλευρό τους ως καθηγητή τον πατέρα τους Γιώργο Τσιαντζή, ο οποίος τους μετέδωσε την αγάπη του για το πιάνο και τις καθοδηγεί ώστε να εκφράζουν την έμφυτη μουσικότητά τους, καθώς εξελίσσονται δεξιοτεχνικά και καλλιτεχνικά.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη