Νέες επαφές Δήμου Θήρας με ιδιώτες επαγγελματίες υγείας

Συνεχίζονται οι επαφές της Αντιδημάρχου Θήρας Σοφίας Κίτσου, που έχει στην αρμοδιότητά της τα θέματα υγείας, με σκοπό τη θωράκιση του νησιού κατά του κορονοϊόυ.

Μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Γ.Ν. Θήρας κ. Τσιαντή και τον γιατρό κ. Τζώρτζη και τη συνάντηση με τους ιδιώτες γιατρούς που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη, η κα Κίτσου επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον κο Ευάγγελο Βελισσάρη, διοικητικό υπεύθυνο του Κεντρικού Πολυϊατρείου Θήρας – Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την ετοιμότητα της μονάδας αναφορικά με την κρίση του νέου κορονοϊού.

Όπως ενημέρωσε ο κος Βελισσάρης, στο Κεντρικό Πολυϊατρείο Θήρας λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης που υποδεικνύουν ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, ενώ το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό παραμένει με επαγγελματισμό και αφοσίωση στα καθήκοντά του και βρίσκεται σε ετοιμότητα. Μάλιστα, με αφορμή τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα λόγω του κορονοϊού, στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που διαθέτει το Πολυϊατρείο, θα εγκατασταθούν δύο μονάδες απομόνωσης (isolation box), όπου σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα μπορούν να παραμείνουν σε απομόνωση δύο ασθενείς μέχρι τη λήψη των αποτελεσμάτων τους.

Ο Δήμος Θήρας, όπως έκανε γνωστό η κα Κίτσου, επικοινωνεί καθημερινά και με φαρμακοποιούς του νησιού, προκειμένου να ενημερώνεται για την επάρκεια ή μη των απαραίτητων υλικών για την εφαρμογή μέτρων πρόληψης κατά του νέου κορονοϊού.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη