Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το Καμάρι

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 13/3, ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοινότητα Επισκοπής Γωνιάς (Καμάρι) για όλο τον χρόνο.

Όπως και στην περίπτωση της Οίας, η κυκλοφοριακή μελέτη για το Καμάρι περιλαμβάνει προτάσεις για άμεση υλοποίηση, αλλά και μεσο-μακροπρόθεσμες προτάσεις προς περαιτέρω διερεύνηση μέσω εξειδικευμένων μελετών.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Τα προτεινόμενα μέτρα προς άμεση εφαρμογή περιλαμβάνουν μονοδρομήσεις μόνιμου χαρακτήρα, απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε όλες τις κάθετες οδούς που δίνουν πρόσβαση στην παραλία επίσης για όλο το χρόνο, ένταξη των τοπικών οδών σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας. Επιπλέον, προτείνεται η δημιουργία διαδρόμων πεζών με διακριτή διαγράμμιση στις δύο πλευρές των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Μακεδονίας και Παναγίας Μυρτιδιώτισσας όπου τα πεζοδρόμια είναι ανύπαρκτα ή ανεπαρκή, η εφαρμογή πεζοδιαβάσεων στους κόμβους του οικισμού, η μεταφορά ιστού ΔΕΗ και οδοφωτισμού από το κέντρο της οδού Απόλλωνος στη συμβολή της με την Αγ. Νεκταρίου, η διαμόρφωση ορίων ταχύτητας στα 30 χλμ./ώρα για το κύριο οδικό δίκτυο εντός οικισμού και στα 20 χλμ./ώρα για τις περιοχές ήπιας κυκλοφορίας, η τήρηση ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων, η συμπλήρωση υφιστάμενης σήμανσης κ.ά. Προτείνεται επίσης η αναδιαμόρφωση του κόμβου στην είσοδο του οικισμού του Καμαρίου, μέτρο που πιθανόν να μην προχωρήσει σε υλοποίηση τη φετινή σεζόν (καλοκαίρι 2024), ωστόσο κρίνεται σκόπιμο να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών οδοποιίας προκειμένου να εφαρμοστεί την επόμενη σεζόν.

Κλικ για μεγέθυνση

Οι προτάσεις μεσοπρόθεσμης-μακροπρόθεσμης εφαρμογής κάνουν λόγο για διερεύνηση νέων χώρων στάθμευσης, λειτουργία -υπό προϋποθέσεις- δημοτικής συγκοινωνίας με λεωφορείο μικρού μεγέθους, διαμόρφωση μόνιμων πεζοδρομίων στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Μακεδονίας και Παναγίας Μυρτιδιώτισσας που θα αντικαταστήσουν τους διαδρόμους πεζών που προτείνονται για φέτος, αλλά και πεζοδρομήσεις, μετατροπές οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας κ.ά.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη