Έκθεση Nelly’s στη Σαντορίνη: Το βίντεο με τις ομιλίες των εγκαινίων

Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2025, το Κέντρο Φωτογραφίας Kastelana, στο Καστέλι του Πύργου Σαντορίνης, υποδέχτηκε το κοινό στα εγκαίνια της πολυαναμενόμενης έκθεσης φωτογραφίας “Nelly’s. Η Σαντορίνη του Μεσοπολέμου”.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη και του Κέντρου Φωτογραφίας Kastelana, με επιμέλεια της Αλίκης Τσίργιαλου, Υπεύθυνης Φωτογραφικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, και της Τόνιας Νούσια, Αρχιτέκτονα – Μουσειολόγου και δημιουργού του Κέντρου.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν από μια σειρά ενδιαφερουσών ομιλιών, με ομιλητές τους:
– Αλίκη Τσίργιαλου, Υπεύθυνη Φωτογραφικών Αρχείων Μουσείου Μπενάκη, συνεπιμελήτρια της έκθεσης
– Νατάσα Μαρκίδου, Αν. Καθηγήτρια, Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
– Δημοσθένη Αγραφιώτη, Ποιητή, Καλλιτέχνη Διαμέσων, Ομότιμο Καθηγητή Κοινωνιολογίας ΕΣΔΥ
– Δημήτρη Τσίτουρα, Νομικό και Συλλέκτη

Την εκδήλωση άνοιξε, με χαιρετισμό και ευχαριστίες προς όλους τους συντελεστές της όλης διοργάνωσης, η συνεπιμελήτρια της έκθεσης και ιδρύτρια του Κέντρου Φωτογραφίας Kastelana, Τόνια Νούσια, ενώ παρεμβάσεις έκαναν η Ειρήνη Γρίβα, από οικογένεια που συνδεόταν φιλικά με τη Nelly’s, καθώς και ο γνωστός νομικός και ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου Σαντορίνης Εμμανουήλ Λιγνός.

Δείτε το βίντεο με τις ομιλίες:

Το βίντεο είναι διαθέσιμο και στο YouTube εδώ.

Θυμίζουμε ότι η έκθεση είναι επισκέψιμη καθημερινά, πλην Τετάρτης, από τις 10:00 έως τις 20:00, μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2025, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη